Najnovije

KAKO SU NEONACISTI UKRALI LOZINKE SZO I BILA GEJTSA? Zna se ko još stoji iza toga!

Hakeri povezani sa neo-nacistima ukrali su skoro 25.000 imejl lozinki zaposlenih u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, institutu u Vuhanu i Gejts fondaciji i iskoristili ih za “kampanju uznemiravanja”, deleći teorije zavere o korona virusu, piše Vašington post.

Bil Gejts (Foto: Jutjub)

Stručnjaci za bezbednost otkrili su da su i-mejl adrese ukrali krajnje desni ekstremisti i postavili ih na svoje forume, a potom su ti podaci završili i na pojedinim nalozima na Telegramu, Pejstbinu i Tviteru.

Curenje podataka otkrila je obaveštajna grupa SITE, koja prati onlajn aktivnost ekstremnih aktivista.

Esperti te organizacije ocenili su da je to bio pokušaj krajnje desnice da “pandemiju kovida-19 iskoriste kao oružje”.

Kako se navodi, hakeri i neonacističke grupe prikupili su informacije sa jedinim ciljem da podele teorije zavere, uključujući onu o povezanosti virusa HIV sa korona virusom.

Iz Svetske zdravstvene organizacije za Dejli mejl su potvrdili da su i-mejl adrese na spoljnim sistemima i aplikacijama hakovane i objavljene, ali su dodali da su lozinke kompromitovanih naloga sada promenjene.

Portparol SZO rekao je tom listu da od 6.835 objavljenih adresa 2.712 pripada toj organizaciji, kao i da je njih 457 aktivno.

Manji broj ukradenih naloga povezan je sa Gejts fondacijom, privatnom filantropskom grupom, čiji je koosnivač Bil Gejts prošle nedelje najavio ulaganje još 150 miliona dolara za borbu protiv pandemije.

Izvršni direktor SITE Rita Kac kaže da su neo-nacisti i beli suprematisti informacije podelili “agresivno” na brojnim platformama, koristeći ih za “kampanju uznemiravanja, deleći teorije zavere o pandemiji korona virusa”.

“Objavljivanje ovih naloga samo je još jedan deo višemesečne inisijative krajnje desnice da upotrebi pandemiju kovida-19 kao oružje”, rekla je Kac.

Pročitajte OVDE   šok upozorenje.

Izvor: Ekspres

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA