Najnovije

USTANAK ZA VREME VANREDNOG STANJA: Vučiću odzvonilo? Kompletna srpska opozicija zajedno u borbi protiv strahovlade! (VIDEO)

Kompletna srpska opozicija, koja se danas okupila ispred Narodne skupštine u znak nezadovoljstva merama Vlade i vanrednim stanjem, najavila je protest u četvrtak na istom mestu od 18.00 do 20.10 časova. Takođe, kao i sinoć, i večeras od 20.05, a i narednih večeri, građani će bukom, pištaljkama i udaranjem u šerpe i dlanovima izraziti nezadovoljstvo merama Vlade i sveukupne aktuelne vlasti na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Stanovništvo će i za vreme prvomajskih praznika, kako sada stvari stoje, morati da provede 83 časa u karantinu, a jedinstvena opozicija povodom te odluke najavila je protest ispred Narodne skupštine koji će trajati od 18.00 do 20.10 časova.

Pridružujem se apelu kolega iz "Ne davimo Beograd", akciji koju je predlagala i Socijaldemokratska stranka i profesor Slobodan Prvanović, da pokažemo protest protiv svega što nam se dešava, protiv najrigoroznijih mera u Evropi koje, nažalost, po brojevima ne daju dovoljno efekta. U četvrtak, u 18 sati, kao naš lični čin protesta protiv svega što se dešava, što smatramo da nije u skladu sa demokratskim vrednostima, protiv zatvaranja na četiri dana, okupićemo se ovde kao narodni poslanici, lideri opozicije, da protestujemo protiv tog čina koji smatramo apsolutno neprimerenim i nepotrebnim. To je naš pristojan i normalan stav - rekao je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Predsednik Inicijative "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović iskoristio je priliku da pozove sve građane kako bi i večeraas od 20.05 časova iskazali nezadovoljstvo pod nazivom "bukom protiv diktature".

Ključno je pitanje šta se dešava sa građanima i šta građani imaju da kažu i zato vas pozivam da sa svojih prozora i balkona dignete glas i pokažete bukom kako se borimo protiv diktature, da nećemo ćutati. Ovo je težak trenutak za sve građane koji su primorani da sede u svojim kućama, ali nisu primorani da trpe i ćute. Pozivam vas da bukom dignete svoj glas, da Srbija ne želi u diktaturu, da smo svesni gde nas vode i da se tome suprotstavljamo. Pritisak na diktatorski sistem mora trajati sve vreme i zato vas pozivam da večeras u 20.05 časova nakon aplauza i podrške za ljude koji rade pod rizikom, pokažete nezadovoljstvo u 20.05 sa svojih prozora i zahvaljujem se na pridruženju ovom buntu - rekao je Lazović.

Građani su u nedelju uveče širom Beograda i Srbije udarali u šerpe i duvali u pištaljke kao znak ogorčenosti i ljutnje diktaturom režima i nehumanim merama koji je isti doneo.

O lažima o Trampovom rešenju za KiM i Vučiću kao slugi duboke države pročitajte OVDE!

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA