Najnovije

"Tači i Vučić su napravili sporazum uz pomoć američkog staratelja! Evo šta on podrazumeva"

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Redžep Seljimi izjavio da je uveren da postoji plan između kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Seljimi je rekao da su se Tači i Vučić od sagovornika pretvorili u saradnike.

Prema njegovim rečima, ovim sporazumom je između ostalog predviđena amnestija ratnih zločina koje je navodno počinila Srbija, a za koje će, kako je naveo, Specijalni sud amnestirati Tačija.

"Od sagovornika su postali saradnici, sarađuju na planu. U pozadini imaju staratelja koji to iznosi u javnost i nažalost pokazuje se kakav je taj plan. Sporazum, prema Tačijevom staratelju, mora imati tri elementa. Trebalo bi da obuhvati Specijalni sud i njegovo raspuštanje, zatim amnestiju za obe strane i konačno, rešenje pitanja severa. U prvom, u drugom i u trećem, on nešto pokreće, to bi trebalo da zabrinjava, više od izjave osobe kao što je Škeljzen Gaši, koji je bio savetnik, a danas više nije", istakao je Seljimi.

Naglasio je da je tzv. Kosovo u velikoj opasnosti ako pokuša da se završi pomenuti sporazum i naveo da se sve radi za dobro jednog čoveka.

"Veoma sam siguran da u tome ima istine, ali moram da potvrdim da je Tači pristao na amnestiranje Srbije za sva krivična dela pod uslovom da njega amnestira sud koji je sam formirao. Amnestija za obe strane tiče se amnestije zločina koji su počinili Srbi i Tačijevom amnestijom od Specijalnog suda", dodao je Seljimi.

Seljimi je govorio i o Tačijevim ranijim izjavama o granicama, kao što je korekcija ili razmena teritorija sa Srbijom.

Kako je naveo, za Kosovo je bilo spas pobeda Samoopredeljenja na poslednjim izborima i dodao da je bilo drugih faktora koji žele da oduzmu tu pobedu kako bi sproveli navedeni plan.

"Međutim mi nemamo drugi plan osim da odbranimo pobedu, jer ona pripada građanima", zaključio je Seljimi.

Pročitajte OVDE kako je Aleksandar Vulin odgovorio Tačiju.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA