Najnovije

Prvanović pisao patrijarhu Irineju: Da se zvona crkve oglase u 20.05! Crkva treba da bude uz ugnjeteni narod, a ne da ordenuje veleizdajnika!

Naučni savetnik Instituta za fiziku Slobodan Prvanović uputio je otvoreno pismo patrijarhu Irineju u kojem ga poziva da on i Srpska pravoslavna crkva "stanu na stranu naroda" i da u "znak pobune u 20.05 svake večeri zvone zvona na crkvama".

Patrijarh Irinej (Foto: Jutjub)

Prvanović se u pismu osvrnuo na buku kojom već nekoliko večeri nezadovoljni građani iskazuju nagomilano nezadovoljstvo aktuelnim režimom, navodeći da Srpska pravoslavna crkva “treba da bude na strani pobunjenog naroda” i to pokaže time što bi svako veče u 20.05 zvonila zvona u svim crkvama.


“Ovim svrstavanjem na stranu pobunjenog naroda”, a protiv pljačkaša Srbije, “Crkva bi, koliko toliko, povratila poljuljano poverenje, koje je izgubila nakon one istorijske sramote” kada ste Aleksandru Vučiću “dodelili orden za čuvanje Kosova”, poručio je profesor Prvanović patrijarhu Irineju.

Prvanović je jedan od potpisinika zahteva akademske zajednice u kojem se traži da javni servis RTS obezbedi objektivno izveštavanje “o svim aferama koje potresaju državu”.

Pročitajte OVDE kako su nemački mediji opleli po Aleksandru Vučiću.

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA