Najnovije

SRPSKA JUŽNA POKRAJINA U KANDŽAMA KORONE: KFOR potvrdio da ima zaraženih, ali ne broj i nacionalnost!

Misija Kfora potvrdila je za glasilo na srpskom jeziku Jedinstvo da u njihovim bazama na KiM ima zaraženih korona virusom, ali odbijaju da saopšte njihov broj i nacionalnu pripadnost.

KFOR (Foto: Jutjub)

- Politika Kfora je da ne objavljuje brojeve i nacionalnosti. Međutim, pozitivni slučajevi se leče u objektima Kfora, a zatim se evakuišu - odgovoreno je listu iz te misije.

Na pitanje da li je obavezno nošenje maski i rukavica u bazama Kfora, iz te vojne misije kažu da su oni od početka pandemije preduzeli oštre preventivne mere za sprečavanje širenje virusa, uključujući nošenje maski i rukavica u svim potrebnim slučajevima.

Navode i da Kfor ima mogućnosti, ali da na utvrđivanju pozitivnih na korona virus usko koordiniraju sa kosovskim institucijama.

Glavne baze Kfora na KiM su u Prištini, kampu Kfora pored Prištine, gde boravi oko 800 vojnika iz više zemalja, zatim Peći i u Uroševcu.

Jedinstvo piše da su, od 90 zaraženih Albanaca u Uroševcu, 86 radnici američke baze Bondstil ili članovi njihovih porodica, uključujući i bebu od 10 meseci.

To je, navodi se, zvanično je potvrdila opština Uroševac 21. aprila.

Iz te opštine je saopšteno i da su dva Albanca koji su radili kao vozači u Bondstilu preminuli od korone virusa.

Navodi se da je zaključno sa jučerasnjim danom zaraženo sedam vojnika Kfora, što su potvrdila ministarstva odbrane zemalja koje imaju vojnike na KiM.

Đukanović obećao Vatikanu pravoslavne svetinje sa Cetinja? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA