Najnovije

UZDRMANA MOĆNA DRŽAVA! Zarobljeni džihadisti iz ID-a otkrili veliku tajnu!

Centralni istražni sud Predsedništva objavio je u sredu saopštenje da su dvojica terorista Islamske države zarobljeni u vojnim operacijama u Bagdadu i Al-Anbaru. U izjavi iračkog pravosuđa piše:

Islamska država (Foto: Jutjub)

- Prvoosumnjičeni je priznao pripadnost terorističkim bandama ID-a i da je detonirao nekoliko eksplozivnih naprava protiv iračkih oružanih snaga.

- Terorista je prošao administrativne i vojne kurseve obuke u Turskoj pre nego što je započeo svoje akcije u Iraku - stoji u saopštenju iračkog suda.

U izjavi se kaže da je "drugi terorista priznao pred istražnim sudijom svoju pripadnost ID-u i da je učestvovao u postavljanju lažnih kontrolnih punktova u Haditi, provincija Anbar, koji su bili namenjeni civilima i bezbednosnim snagama".

On je nastavio da "potvrda i hapšenje optuženog dolaze u skladu sa odredbama člana 4. Zakona o antiterorizmu br. 13 iz 2005. godine."

U ponedjeljak su iračke oružane snage pokrenule veliku operaciju u dva različita dela zemlje.

Prva operacija odvija se duž administrativne granice provincija Dijala i Salahadin, dok je druga operacija započeta duž sirijske granice u provinciji Al-Anbar.

Američki avion zalutao! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA