Najnovije

BAŠAROV OTAC IH JE SPASIO, A OVAKO MU VRAĆAJU "Svaki pokušaj da se ponovo uspostavi Asadov režim biće udarac za..."

Predsednik političke partije "Libanske snage" Samir Geagea izjavio je na 39. komemoraciji Zahle mučenika da bi građani "platili ogromnu cenu kada bi mogli da izbace Asadov režim kroz vrata, a ne da neko drugi pokušava da ga vrati nazad kroz prozor, pod izgovorom raseljenih."

Asad (Foto: SANA)

- Jedna od najvažnijih indicija da Asad ne želi raseljene ljude nazad je zatvaranje granica," rekao je Geagea, napominjući da je Asad doneo takvu odluku vrlo jasno, "a svaki pokušaj da se ponovo uspostavi Asadov režim smatraće se udarcem na žrtve naroda Zahle i Libana."

Lider LF-a je istakao da "Libanci trpe snažnu ekonomsku krizu, a sve ostale zemlje su podložne krizi. Razlika između nas i ostatka sveta leži u pronalaženju rešenja. Lokalno još nisu izvučene pouke iz ustanka Libanskog naroda. Stranke na vlasti ponašaju se kao da se ništa nije dogodilo."

- Ovaj autoritet neće moći da trijumfuje. Moramo pobediti nad tim i stvoriti neposredan nacionalni autoritet koji će ljude osloboditi njegovih problema - rekao je.

Geagea, koji je dugogodišnji protivnik sirijske vlade, pokušao je da naruši odnos Libana sa Sirijom, često optužujući politički blok 8. marta za sprovođenje Damaskovih nastojanja.

Da podsetimo, Hafez al Asad, otac aktuelnog sirijskog predsednika poslao je 1976. godine sirijske trupe u Liban kako bi zaštitili hrišćane koji su bili pred porazom od muslimanskih snaga.

Pentagon zaigrao na poslednju kartu u cilju očuvanja globalne dominacije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA