Najnovije

KRIZNI ŠTAB NA KOSOVU PROGLASIO: Severna Mitrovica i Zvečan pod karantinom

Krizni štabovi Severne Mitrovice i Zvečana odlučili su da proglase te dve opštine teritorijama koje su pod karantinom.

Kosovska Mitrovica (Foto: Jutjub)

Oluka o uvođenju karantina stupila je na snagu danas, u 18 časova, saopštio je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić koji je potpisao odluku.

Kako se napominje u saopštenju, uvođenje karantina znači da nijedan građanin ne može napustiti ili ući u to područje, osim u slučaju medicinske potrebe, proizvodnje, prodaje i snabdevanja najosnovniji namirnicama.

Karantin je, kako je rekao Rakić, uveden na osnovu predloga epidemiologa, nadležnih zdravstvenih institucija, Instituta za javno zdravlje i ministarstva zdravlja, a zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom.

Rakić je naveo da je omogućeno slobodno kretanje rukovodstvu i osnovnom administrativnom osoblju iz sektora kao što su zdravstvo, bezbednost i administracija Opštine, i Krizni štab sa potrebnim službama.

Kako je dodao, omogućeno je slobodno kretanje za ekonomske operatere u svrhu osiguranja lanca snabdevanja osnovnim sredstvima građana i institucija.

Podsetio je da su zabranjeni i otvoreni i zatvoreni skupovi u svim sredinama – privatnim i javnim, osim kada je to neophodno za obavljanje radnih zadataka prevencije i suzbijanje pandemije, gde je dopuštena socijalna distanca od dva metra.

Rakić je rekao da će osobe za koje se potvrdi da su pozitivne na koronavirus biti upućivane u privremeni smeštaj, odnosno Studentski centar u Severnoj Mitrovici, dok će se za specifične slučajeve preduzeti dodatne mere.

Na Kosovu i Metohiji zaražene su 144 osobe, među kojima su dve preminule.

U sredinama nastanjenim Srbima 18 je zaraženih, najviše sa severa Kosova, odakle je i jedna preminula osoba.

Severna Mitrovica je žarište virusa.

Kako je Marko Milačić ogolio Mila Đukanovića, saznajte OVDE!

Izvor: RTS

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA