Najnovije

NIJE BILO SPASA NEPRIJATELJSKOJ PODMORNICI: Ruske korvete naoružane Uranom uspešno pratile i uništile metu!

Ruska mornarica uništava neprijateljske podmornice u novim vojnim vežbama.

Podmornica (Foto: Pixabay)

Posade brodskih korveta Projekat 20380 Stereguščij i Soobraziteljnji pretraživale su, otkrile i uklonile  neprijateljsku podmornicu tokom vežbi, saopštila je u četvrtak pres-služba Baltičke flote.

„Tokom zakazanih taktičkih vežbi, posade korveta Stereguščij i Soobraziteljnji su izvršile niz borbenih misija za obuku na moru. Konkretno, oni su praktikovali zajedničke mere za traženje, otkrivanje i uklanjanje podmornice “, navodi se u saopštenju pres-službe.

Brodske posade identifikovale su i započele pratiti podvodni cilj uz pomoć sonarnih stanica, nakon čega je podmornica namerno uništena torpednim oružjem, kaže se u saopštenju.

„Pored mera protivpodmorničkog ratovanja, posade korveta vežbale su zajedničko manevrisanje, interoperativnost i komunikaciju između brodova i održavale radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu i kontrolu oštećenja broda“, saopštio je pres-ured.

Biro za pomorstvo (Sankt Peterburg) je osmislio kako da izvrši pratnju “zelene vode” (nautički, voda koja dospe na brodsku palubu prilikom oluja i snažnih talasa) i napade, da patrolira obalnim vodama i pruži vatrenu podršku u amfibijskim napadima.

Korvete Projekat 20380 nose za glavno naoružanje protivbrodski raketni sistem Uran i rakete zemlja-vazduh Redut. Takođe su naoružani 100 mm artiljerijskim puškama A-190 i 30 mm raketnim sistemima protivvazdušne odbrane malokalibarskog sistema AK-630. Korvete mogu nositi helikopter Ka-27.

Šta je biološki rat protiv Rusije saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA