Najnovije

POMPEO PISAO VUČIĆU: Evo šta mu je poručio državni sekretar SAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo državnog sekretara SAD, Majka Pompea, koji je zahvalio za transport američkih građana iz Srbije u SAD. Srbija je zatvorila granice, i uvela vanredno stanje zbog epidemije korona virusa, a samim tim je obustavljen i sav vazdušni saobraćaj.

Majk Pompeo (Foto: Flickr)

U Pompeovom pismu se kaže:

- Dok vlade širom sveta streme ka tome da zaštite sopstvene građane od pandemije KOVID-19, želim da uputim duboku zahvalnost Vama i Vladi Srbije za pomoć građanima Sjedinjenih Država onda kada im je to bilo potrebno.

Time što ste američkim građanima pružili priliku da se vrate u Sjedinjene Države čarter letom Er Srbije, koji je organizovala Vlada Srbije 26. marta, omogućili ste da se 64 američkih državljana vrati svojim domovima i porodicama u vreme koje je za sve nas puno neizvesnosti i izazova.

Takođe, želim da pohvalim i osoblje Er Srbije i nadležne organe na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu na podršci koju su pružili da se organizuje let u tako kratkom roku i na herojstvu i saosećanju koje su pokazali putnicima na letu.

U ime SAD zahvaljujem Vam na podršci i prijateljstvu u ovim teškim vremenima, kada se naši bilateralni odnosi ističu po svojoj snazi.

Radujem se danu kada će ova pandemija proći i kada ćemo moći da nastavimo zajedno da radimo na izgradnji prosperitetnije budućnosti za naše narode - navodi se u pismu, saopštila je pres služba predsednika.

Albanci ne mogu da sakriju bes! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA