Najnovije

"Vlast uživa u diktaturi koju su zaveli pod izgovorom pandemije i vanrednog stanja" (VIDEO)

Da li srpska vlast vanredno stanje koristi za širenje straha, jačanje kontrole nad medijima, kršenje Ustava i šta stoji iza hapšenja novinara po Srbiji, bila je tema jučerašnjeg uživo programa Jutjub produkcije Helm Kast. O stanju u Srbiji su govorili pisac Vojislav Todorović, glumac Branko Vidaković i novinari Nada Grujić i Igor Marinković.

Todorović kaže da mediji masovno dezinformišu građane da je zabrana kretanja uvedena i u svim drugim zemljama. On je objasnio da je u zemljama EU zabranjeno kretanje u grupama, ali ne policijski časovi ili 24 sata zabrane izlazak. On je rekao da je u Srbiju pod izgovorom borbe protiv pandemije uvedena diktatura, da je vanredno stanje uvedeno suprotno Ustavu.

- Ja ne znam da li je Vučić i dalje predsednik, on je sad vođa. On je samozvani vođa, on je iskočio iz okrilja Ustava – rekao je Todorović.

On je ukazao da parlamenti svih drugih zemalja zasedaju, a da je u Srbiji Vučić sada prigrabio sebi oblašćenja i Narodne skupštine i Vlade Srbije. On je izarazo strah da je režim nakon varednog stanja i posle pandemije ostaviti na snazi jer će se uživeti u sadašnji sistem funkcionisanja.

- Meni sve ovo delije kao medijska priprema za veliku promenu koja sledi u celom Svetu. Kada sve bankrotira, i papir prestane da vredi, profitiraće zemlje koje imaju najviše zlata ili dijamanata – smatra on.

On je komentarisao promenu u Vučućevom ponašanju na posledim nastupima i rekao da su mu izgleda savetnici sugerisali da prestane sa histerisanjem kako ne bi na dalje obarao sebi rejting. Vidaković kaže da je Vučić sve vreme radio na tome da postane apsolutni vladar u Srbiji i da odlučuje o svemu i da je to postigo stavljajući pod kontrolu i Vladu i Narodnu skupštinu.

Stav svih učesnika diskusije bilo je da režim koristi pandemiju da opravda represiju i da im se novonastalo stanje sviđa kao i da postoji opasnost da će probati da ga održe i nakon završetka opasnosti.

Uživo program Helm Kasta održava se svake večeri od 21 sat u saradnji sa Pravdom, Vaseljenskom i nedeljnikom Svedok i možete ga pratiti na linku OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA