Najnovije

PROTEST OPOZICIJE ISPRED SKUPŠTINE: Nema više nazad, pobuna je počela! (FOTO/VIDEO)

Predstavnici opozicije koji se zalažu za bojkot izbora okupili su se ispred Skupštine Srbije i seli na stepenište ispred glavnog ulaza. Oni su danas poručili da su došli da dignu glas protiv tiranije i naveli da će njihova okupljanja biti nastavljena. U 20 sati svi prisutni na protestu neprekidno su pet minuta aplaudirali zdravstvenim radnicima, da bi se potom zvižducima iz pištaljki pridružili građanima koji sa tereasa učestvuju u protestu "Bukom protiv diktature".

Zasedanje lidera opozicije ispred Skupštine Srbije u toku policijskog časa. (Foto: Jutjub)

Kako javlja reporter Nova.rs, ispred zgrade parlamenta su lideri opozicije Boris Tadić, Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Zoran Lutovac, Sergej Trifunović, Marinika Tepić… Na protest su došli i sociološkinja Vesna Pešić, zatim profesorka Vesna Rakić Vodinelić, karikaturista Dušan Petričić, pisac Dragan Velikić, voditeljka Tatjana Vojtehovski…

Na protestu se nalazi oko 30-tak opozicionih predstavnika i njihovih simpatizera. Svega nekoliko okupljenih ne nosi maske, ali se generalno ne pridržavaju fizičkog rastojanja od dva metra. Posle nekog vremena, na mesto događaja došle su dve komunalne policajke i zatražile od prisutnih da se pridržavaju Uredbe Vlade i drže socijalnu distancu.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je okupljenima da su došli ispred Skupštine kako bi iskazali protest protiv ludila.

“Srbija je zemlja sa najvećin brojem zaraženih ljudi u regionu odnos na milion stanovnika. Imamo najrigidnije mere, a mnoge su stigle prekasno. Mi smo ovde da dignemo glas protiv tiranije i toga da neko administrativnu granicu sa Kosovom tretiraju kao drzavnu granicu”, naveo je Đilas i dodao da “moraju da stanu podele u ovoj zemlji”.

Pristalice SNS dobacivale

U jednom trenutku preko puta zgrade Skupštine pojavilo se desetak pristalica SNS, koji su vređali opozicione lidere. NJima je potom prišao Sergej Trifunović i posle kraće prepirke oni su se razišli.

Segrej Trifunović, lider PSG, je podsetio na sve što je ova vlast učinila u prethodnom periodu.

“Zlatibor Lončar je najavljivao da će Srbija napraviti vakcinu za dva dana, a vrhunac ludila je bio prethodne večeri kada su plaćeničke grupe sa narodnim poslanicima organizovali bakljadu”, rekao je Trifunović i dodao da je ovo samo jedan u nizu protesta:

“Jasno je zašto smo ovde. Tek ćemo se okupljati, tek ćete nas gledati. Nećete se nas tako lako otarasiti”.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da je vlast postavila nervozna i sinoć, paljenjem bakli, napravila kontramiting. On je naveo da su problem dupli standardi.

“Neki prelaze granice i šetaju po krovovima slobodno, bez kazne. A druge strogo kažnjavaju. Zato protestujemo. Ovo će se preliti na ulice i neće stati dok ova vlast ne padne. Nema više nazad, pobuna je počela”, poručio je Obradović.

Okupljenima su obratio i Zoran Lutovac, koji je naveo da vanredno stanje nije moralo da bude uvedeno.

“Ovde smo se okupili kako bismo rekli “ne” ovome što se radi. Ne poštuje se Ustav, ne poštuju se zakoni, a to svi moraju da poštuju, a pogotovo oni koji su na najdogovornijim mestima. U vreme zabrane kretanje huligani mogu da se kreću i politički aktivisti. U vreme zabrane kretanja vodi se politička kampanja. Mi smo ovde da kažemo da je to neprihvatljivo i da zakon i Ustav moraju da važe za sve”, rekao je Lutovac.

Građanima se prvo obratio Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, koji je poručio da će opozicija ostati ispred parlamenta do 20.05 i da je dodatni razlog što su oni tu zbog sinoćne akcije pristalica SNS, odnosno paljenja baklji po krovovima zgrada.

Upravo ispred Narodne skupštine u Beogradu. Protest zbog toga što ne pristajemo da nas dele na građane prvog i drugog reda! Zakon mora da važi za sve!

Posted by Dragana Rakic on Thursday, April 30, 2020

Kako su pre nekoliko dana poručili predstavnici opozicije, današnji protest održava se zbog neustavnog uvođenja vanrednog stanja i mera zatvaranja građana Srbije. Plan je da se opozicionari večeras pridruže akciji Inicijative Ne davimo Beograd – bukom protiv diktatura.

Evo kome je Tači dao mandat da formira vladu lažne države! Više o tome OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA