Najnovije

RUSKI STRUČNJACI POMAŽU SRBIMA: Borba protiv korone je zajednička!

Ruski vojni sručnjaci, koji su stigli u Srbiju radi pružanja pomoći u borbi protiv korona virusa, počeli su danas sa aktivnostima na dezinfekciji prostora i posetili su zdravstvene ustanove u više gradova u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ruski stručnjaci (Foto: mod.gov.rs)

Prema usaglašenom planu za angažovanje, jedinice ABHO sa tehnikom posebne namene izvršile su dezinfekciju na oko 65.000 kvadratnih metara u prostorijama i oko zdravstevnih ustanova.

Među prvim ustanovama izvršena je dezinfekcija u porodilištu GAK „Narodni front“ i KBC „Dragiša Mišović“, u kome su smešteni pacijenti srednje i teže oboleli od novog korona virusa.

U prvoj fazi, ruski lekarski timovi analiziraju epidemiološko stanje.

Oni se konsultuju sa svojim srpskim kolegama radi detaljnog upoznavanja sa zdravstvenom situacijom.

Uskoro će i neposredno pružati medicinsku pomoć obolelim od virusa korona. Za mesto specijalne obrade tehnike posle akcija dezinfekcije određen je prostor u krugu Vojnomedicinske akademije.

Ruski vojni stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, a svaki tim ima lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca.

Ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke.

U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske opreme, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih u lečenju pacijenata zaraženih koronavirusom i u borbi protiv širenja Covida-19.

Kineski lekari tvrde da su mnogi u Srbiji neodgovorni? Više o tome OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA