Najnovije

ZLOČINAC TAČI VELIČA ZVERSTVA NATO PAKTA: Srbija mora da prizna tzv. Kosovo?!

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači poručio je danas da je postizanje sporazuma o međusobnom priznavanju između tzv. Kosova i Srbije neophodan korak koji ubrzava integracionu agendu tzv. Kosova u NATO i UN.

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Tači je podsetio da je pre 71 godinu stupio na snagu Severnoatlantski ugovor, pravna osnova za osnivanje NATO koji je, kako je naveo, služio održavanju mira, demokratije i bezbednosti u zapadnom i demokratskom svetu.

"Uloga NATO-a i njegov značaj za održavanje mira, stabilnosti i ljudskog dostojanstva prepoznat je više nego bilo gde kod naroda tzv. Kosova. Zahvaljujući saradnji NATO i vojnoj intervenciji 1999. godine, okončano je sistematsko nasilje nad albanskim narodom od strane Miloševićevog režima“, poručio je Tači.

On  je dodao da je tzv. Kosovo posvećeno svom evroatlantskom putu, za mir i dobrosusedstvo sa svim zemljama Zapadnog Balkana.

"Zahvalni smo državama članicama NATO-a, predvođenim SAD, na njihovoj istorijskoj ulozi i doprinosu slobodi i novim okolnostima koje su stvorili našem narodu. Naša stalna težnja ka NATO-u nastavlja da nas vodi i danas i maksimalno smo posvećeni da, što je pre moguće, tzv. Kosovo postane deo nje. Postizanje sporazuma o međusobnom priznavanju između tzv. Kosova i Srbije neophodan je korak koji ubrzava našu integracionu agendu u NATO i UN“, naveo je Tači.

Pročitajte OVDE šta je Hašim Tači otkrio o situaciji na KiM.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA