Najnovije

Odeljak Velikog kineskog zida Badaling na crnu listu stavlja "necivilizovane" posetioce (FOTO)

Ako prekršaji predstavljaju krivično delo, prekršioci će biti predati organima javne bezbednosti, u skladu sa pravilima.

Deo Velikog zida u Pekingu nazvan Badaling, 24. marta 2020. Foto: Xinhua/Chen Zhonghao

Uprave odeljenja sekcije Badaling Velikog zida u Pekingu usvojile su nova pravila, pa su se tako neki našli na crnoj listi "necivilizovanih posetilaca" kako bi se bolje zaštitila svetska baština UNESCO-a.

Vlasti će dodeliti administrativne kazne za sedam nedoličnih ponašanja, uključujući rezbarenje reči po zidovima i namerno nanošenje štete kulturnom lokalitetu. Ako prekršaji predstavljaju krivično delo, prekršioci će biti predati organima javne bezbednosti, u skladu sa pravilima.

Crna lista blokirala bi putnike sa "necivilizovanim ponašanjem" koje nanose štetu kulturnim relikvijama i učinila ozbiljan društveni uticaj od posete Badaling delu Velikog zida. Ostale turističke atrakcije u okrugu Janking takođe bi sprečile one sa evidencijom lošeg ponašanja.

Turisti posećuju deo Velikog zida Badaling u Pekingu, 24. marta 2020. godine. Foto: Xinhua/Chen Zhonghao

Odeljak Badaling Velikog zida delimično je otvoren 24. marta nakon što je zatvoren skoro dva meseca zbog nove epidemije koronavirusa. Posetioci moraju da rezervišu karte na zvaničnom veb-sajtu ili preko “WeChat”-a unapred i registruju se sa svojim ličnim podacima kako bi dobili zdravstveni kod, dok će im se temperatura uzimati prilikom ulaska.

Veliki zid Kine, deo UNESCO svetske baštine, nalazi se u pekinškom kvartu Janking, oko 60 km severozapadno od centra grada. To je bio najraniji odeljak koji se otvorio i najpopularniji je segment Velikog zida među turistima. Atraktivni lokalitet je u 2018. godini primio više od 9,9 miliona posetilaca.

Otkriveno da je korona još opasnija nego što se misli! Ne samo da napada srce, već ostavlja trajne posledice, više OVDE.

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA