Najnovije

CRNA GORA POD DIKTATUROM GOVEČETA: "Ovaj narod ne voli da bude slobodan, ovaj narod voli da uvek ima neko zlatno tele koje će obožavati!"

Kao neko ko je po vokaciji istoričar, upoznat sam sa mnogim sistemima koji su važili kao diktatorski u svojim vremenima. Suštinski jesu takvi bili, neki manje a neki više. Uglavnom kada se na našim prostorima pomene diktatura, prva pomisao je naravno Josip Broz, što i nije čudno, jer je bio komunista, država je bila jednopartijska. Opet, zadrti komunisti će se odmah sjetiti šestojanuarske diktature i kralja Aleksandra. Ako još odemo u prošlost onda nailazimo na diktauru kralja Nikole, koja je bezmalo trajala punih 56 godina itd.

Milogorci (Foto: Jutjub)

Piše: Spasoje Tomić, član GO Nove Srpske Demokratije

Međutim, ove ličnosti povezuje jedna stvar, a to je da su (sada da ne ulazimo u sitna crevca) imali određenu harizmu, gradili kult ličnosti, i tako se održavali na vlasti. Dobro, od pomenute trojice kralj Aleksandar je ponajmanje bio diktator, ali nema veze, nije bitno za suštinu priče. 

Ono što je bitno jeste činjenica, da smo mi u CG još uvjek, na žalost pretpolitičko društvo, i kao što činjenice pokazuju, uvjek smo blizu toga da skliznemo u totalnu diktaturu. Zbog čega? Zbog straha. Strah je uzrokovao da mirno prihvatimo da nam se uvede neformalno vanredno stanje, neformalni policijski čas! Ok, reći će mnogi, mora se, zbog korone, nemoj na ulicu! Ali to nije sve, dovedeni smo u situaciju da smo dozvolili da tzv organi reda a suštinski partijska policija DPS-a upada u naše kuće i hapsi nas, samo zato što smo kod komšije ušli na kafu, kod nekog komšije koji nema simptome, koji nije bio u kontaktu ni sa jednim zaraženim, koji nikada nije bio u inostranstvu, niti će jer nema sredstava za tako nešto upravo zahvaljujući tridesetogodišnjoj vladavini DPS-a. Ono što je pak poražavajuće jeste činjenica da nam je sve ovo nametnulo jedno goveče! I to ne bilo kakvo goveče, već goveče koje bespogovorno sluša zadriglog rastočkog bika! Mi na žalost imamo diktaturu govečeta! Strašno! 
I nije mi to najžalosnije, mene štaviše rastužuje činjenica da nas, koji ukazujemo da je goveče prekršilo ustav, razapinju isti oni koji bi trebalo da osude takav potez govečeta. 

U svakom slučaju, korona je pokazala da nismo daleko odmakli od svijesti koja je Titu nosila štafetu, jer ovaj narod izgleda ne voli da bude slobodan, ovaj narod voli da ima uvjek neko zlatno tele koje će obožavati.

Ipak, da ne bude sve tako crno, nadam se da će na nekim izborima, ovaj narod ipak smoći snage da se izdigne, i da prekine diktaturu zadrigloglog rastočkog bika i njegovih govečadi.

Milo Đukanović oboleo od koronavirusa! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA