Najnovije

DOKTORKA KISIĆ SVE OBJASNILA: Predsednik ne sme da bude iznad građana! Protokol isti za sve! Vučić mora u izolaciju...

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas, na pitanje novinara da li predsednik Srbije mora da bude u izolaciji 14 dana, budući da mu je stariji sin zaražen Kovidom 19, da je protokol isti za sve, jer virus ne pravi selekciju i svi su podjednako osetljivi.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

"Kakva će biti procedura, zavisi od toga da li je neka osoba bila izložena i u bliskom kontaktu sa osobom kod koje je laboratorijski potvrđena infekcija u periodu za koji se smatra da je zarazan", rekla je Kisić.

U skladu sa tim, rade se sve dalje procedure i testiranje i nema izuzetaka, dodala je ona.

Na pitanje da li je njen savet kao lekara da Vučić ne ide sutra u najavljenu posetu Nišu, Kisić je ponovila da sam postupak zavisi od toga da li je osoba bila u kontaktu u periodu zaraznosti sa osobom kod koje je potvrđeno prisustvo virusa.

"Sve osobe koje su bile u kontaktu, podvrgavaju se testiranju i u zavisnosti od toga se sprovode odgovarajući režimi", rekla je Kisić.

Ona je pojasnila da je period zaraznosti najveći u toku 48 sati pre pojave prvih simptoma i 24 sata posle pojave simptima, a radi bezbednosti se uzima u obzir izloženost u periodu od dve nedelje od pojave simptoma, što je, kaže, isto pravilo za sve.

Koliko je puta Vučić već izbegao karantin saznajte OVDE

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA