Najnovije

VULIN: Danas govorimo o velikoj i slavnoj tradiciji, sećamo se heroja sa Košara i na Paštriku!

Pre 21 godine, na današnji dan, počela je bitka na Košarama i pokušaj NATO pakta da uz pomoć "šiptarske pešadije" probije redove jedinica Vojske Jugoslavije i izvrši kopnenu agresiju na našu zemlju, rekao je danas u Kruševcu ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin (Foto: mod.gov.rs)

On je, kako prenosi Ministarstvo odbrane, u krugu kasarne "Rasina" sa pripadnicima ministarstva i Vojske Srbije položio venac na spomen-obeležje poginulim pripadnicima Vojske i naveo da se "danas sećamo onih koji su nam odbranili domovinu na Košarama i na Paštriku".

"Danas govorimo o velikoj i slavnoj tradiciji. Pre 21 godinu otpočeo je napad na Košare NATO agresijom, poslednjim velikim i nekažnjenim zločinom u dvadesetom veku", naveo je ministar i poručio da Srbija nikada neće prestati da pamti, podseća i pita zašto za NATO agresiju niko nije kažnjen.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović rekla je da je Kruševac grad tradicije koji čuva sećanje na sve srpske junake.

"Kruševac je grad tradicije koji poštuje i čuva svoju tradiciju i izuzetno ceni sve junake koji su doprineli da, ne samo Kruševac, nego i Srbija budu slobodni. Sećamo se svih žrtava, ali i u isto vreme učimo mlade generacije da čuvaju i poštuju ono što su žrtve dale, a to je najvrednije - svoj život za slobodu", navela je ona.

Milo Đukanović oboleo od koronavirusa? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA