Najnovije

CRNOGORSKI ŽDRAL: Duško Marković ga za popunjavanje kljuna časti sa 600.000 evra

Odrasli ždral ima na glavi i vratu bijelu prugu a na vrhu glave crvenu mrlju... Jednom su i njemu dali nadimak Ždral. Bio je on zadovoljan sa time dugo vremena. To je bio onaj vremenski interval kada kao pošteni novinar radničkog lista Zupčanik – Radoje Dakić, nije imao novca za drogu. 

Željko Ivanović (Foto: Jutjub)

Piše: Velimir Eraković

Prvi put kada je osjetio opijate i njihovo dejstvo na sebi, znao je da treba da bude nešto više od Ždrala. Oni koji su mu dali nadimak, dali su mu malo. Roćen je ponudio daleko više. On mu je prvi u kljun tutnuo nešto bolje od kozijeg mlijeka sa terase svoga stana. Definicija kaže da su ždralovi oportunisti i da mjenjaju svoju prehranu u skladu sa prostornim i klimatskim prilikama. Ta priroda teško čili, jednom Ždral, uvijek Ždral. A glava i vrat fleksibilni da se okreću na sve četri strane svijeta. 

Teško je bilo ne primjetiti dugi ždralov vrat na proslavi Milove izborne pobjede 1997. godine i kako nabada stihove pjesme Kralj Nikola na umoru. I zaista, kao da je sa tom ''pobjedom'' krenulo i konačno umaranje kralja Nikole i Crne Gore kakvu smo nekada znali. Ždralu je tada bilo prihvatljivo i obično napijanje i grljenje Đukanovića. Roćen je znao da je Ždral gladan, pa je pažljivo dozirao.

Pred sami izbačaj iz toplog DPS gnijezda ga je navukao na belo, sicilijansko ali ne kozije. To je izludjelo našeg Ždrala. Nadimanje je bilo toliko veliko da je počeo da tripuje da je zmaj. Međutim, čim prifali stanje narkoze, čim počne da se vraća u svoje ždralovsko obličje, glava se rotira k'o limeni kokot na krovu, pa kako koji vjetar duva. Tako je svoj ždralovski kljun poturio svojevremeno i DF-u. I kada bi mu god napunili kljun bio je vrlo zadovoljan njima a sebe bi opet vidio kao zmaja. Logično je da dugovrati Ždral ima fobiju od sablji, i da svojim podsmjehom istima pokušava da sakrije strah i drhtanje sopstvenog vrata. Jedina sablja koju je u životu vidio bila je ona na Adi Bojani. Pouzdani izvori kažu da je to bio jedini trenutak kada je zaista naličio na zmaja, jer je njegovo dahtanje u tu sablju, prije nego je spoznao i njenu teksturu, bilo skoro pa bljuvanje vatre.

A i kažu da mu se vrat izdužio i kao dormeo prilagodio sablji, a to nije mogao podnijeti ždralov duboki, već samo zmajev, mnogo dublji vrat. Svi u životu imaju trenutke kada nadmaše sebe. Kažu da je kasnije samo uz gudalo, bolno ječao za tim neponovljivim zmajskim trenutkom u svom životu. Žao mu je bilo što nije potrajalo duže. Otud i ljubomora na Ranka Krivokapića koji je svojim vratom dobacio do CIA-e a on jedva do Ade Bojane. Ranko ipak špija globalno, dok Ždral špija samo lokalno ali voli da piše globalno. Ipak, smeće, bilo da ga bace Amerikanci ili Roćen, završi uvijek u đubretu. 

Sada Ždral piše protiv DF-a, javno iskazuje kako mu sablje smetaju, a njegove gastronomske analize vezane za DF i njegove lidere, pokazuju da je Ždral opet gladan. Navidao je vrat žestoko pa kad se feder otkačio, kljun se opet vratio svom izvorištu u vidu Đukanovića i Roćena. Za popunjavanje kljuna biće zadužen Duško Marković koji je najavio da će ''Vijesti'' i slične medije častiti 600.000 evra. Ždral računa, što više udari po DF-u, to će veći komad tog kolača dobiti. 

''Rekli smo ti da DF nema para za drogu Žeca.. kao što ni ti nisi imao dok si bio pošteni novinar Zupčanika...ali opasan si kad uzmeš, ližeš uši tuda ljudima...'' – uzviknu Roćen sa svojim, danas već nadaleko poznatim, glasnim smijehom. 

''Čika Roćko, mogu li opet da budem Zmaj...'' – upita ždralić Žeca molećivo. 

''Možeš, povešćemo te opet na Adu, nije problem'' – smije se glasno Roćen, glasnije nego na svim ekskluzivnim snimcima.  

''Nije mu loše ni na Buljarici, samo mu daj jedno gudalo'' – prošapta cinično Milo.

Pročitajte OVDE jučerašnju kolumnu Velimira Erakovića.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA