Najnovije

NESTOROVIĆ SE NALJUTIO U EMISIJI? "Više vam neću dolaziti!"

Doktor Branimir Nestorović izjavio je gostujući u emisiji Fokus da je on jedan od članova stručnog štaba koji je imao izdvojeno mišljenje.

Branimir Nestorović (Foto: Jutjub)

Nestorović tvrdi da se više neće ponavljati situacija kakvu smo imali i da nema potrebe za održavanjem daljih oštrih mera.

- Veliki broj ljudi je već počeo da izlazi napolje, veliki broj automobila je napustio Beograd, skoro 20 hiljada. Sutra očekujem da će svi izaći, eto danas je padala kiša, pa se nije roštiljalo, ali sutra će svi izaći - kaže Nestorović.

- Ozbiljno je to, nije lako doneti odluku kada su u pitanju Životi građana - kaze Nestorović.

Na samom početku emisije Nestorović je izneo optimistične prognoze, a kada mu je voditelj Oliver Jakšić poželeo dobrodoslicu, doktor je izneo šaljivu opasku kojom je potvrdio svoj stav.

- Više vam neću dolaziti - rekao je Nestorović, na šta se voditelj nasmejao.

Nestorović je izneo predviđanje da će se epidemija završiti za sve, osim za medicinske radnike, kao i da očekuje da će život izgubiti još oko 40 ljudi.

- Potrebno je paziti na najstarije, a na mlade ovaj virus neće imati nikakav uticaj. Loše je to što se dogodilo u gerontološkim centrima i zato ćemo imati još mrtvih - kaže Nestorović.

- Zemlje koje su u prve tri nedelje bile zatvorene imaju nižu stopu smrtnosti, drugi faktor je BSG vakcina, države u kojima je stanovništvo vakcinisano imaju pet do šest puta manju smrtnost i treći što smo ušli u proleće, toplo vreme i UV faktor - navodi Nestorović.

On je naveo da prema proračunu koji je napravio i zbog koga su ga gledali sa podozrenjem podrazumeva od 200 do 250 smrtnih slučajeva u Srbiji.

27 ugovora sa javnim preduzećima i ministarstvima od 26,8 miliona evra! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA