Najnovije

TRAMPOVI SPECIJALCI PODVILI REP! Sirijski civili nadmudrili Amerikance: Presreli neprijatelja i naterali ga da se vrati odakle je došao!

Lokalno stanovništvo na severu sirijske provincije Al-Hasaka presrelo je američki vojni konvoj i naterali ga da se vrati odakle je došao.

Američki vojni konvoj u Siriji (Foto: Jutjub)

Gradonačelnik Tel Sateh Garbija Ahmed al-Halil izjavio je za lokalne medije da su meštani Salhijat Harba i Mišerfaha zaustavili okupacione snage.

Civili su okružili konvoj koji je bio nekoliko sati zarobljen. Američki oficiri su zatražili od lokalnih stanovnika da im dozvole da nastave svojim putim, ali je taj zahtev odbijen.

“Američki konvoj se sastojao od četiri oklopna vozila i civilnog automobila, koji ih je pratio. On je zaustavljen na raskrsnici između dva grada, koji se nalaze u sektoru Hovran”, naveo je gradonačelnik.

Konvoj, koji su pratili i američki ratni avioni, došao je iz grada Tel Brak.

Pojedini mediji navode da je lokalno stanovništvo imalo i podršku Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF).

U poslednjih nekoliko meseci meštani u saradnji sa lokalnim vlastima više puta su sprečavali američke vojne konvoje da se slobodno kreću Sirijom.

Vlada u Damasku želi da izgradi dobre odnose sa arapskim plemenima na severoistoku Sirije. Ovaj potez je zabrinuo Amerikance, koji žele da ojačaju svoj uticaj u ovom regionu, a pre svega zbog bogatih naftnih polja.

Pročitajte OVDE kako je Izrael ponovo napao Siriju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA