Najnovije

"BUĐENJE VERNIKA" JE ZAPOČELO: Najveći džihadistički napad na Asadovu vojsku! Broj mrtvih sirijaca je ogroman! (VIDEO)

Broj umrlih od džihadističke operacije na severozapadu Hame u Siriji i dalje raste, a izveštaji kažu da je preko 30 vojnika Sirijske arapske armije (SAA) ubijeno.

Sirijska arapska vojska (Foto: Jutjub)

 

Prema poslednjem izveštaju s terenske uprave Guame, broj smrtnih slučajeva sirijske vojske procenjuje se između 30-40, jer se ostaci sirijskih vojnika i dalje nalaze oko grada Al-Tanjarah.

 

Veliki broj smrtnih slučajeva u severozapadnoj Hami napravio je sinoćnji napad operativne ćelije povezane s Al-Kaidom "Buđenje vernika" koja je najsmrtonosnija ćelija u poslednja dva meseca. Izvor iz SSA rekao je da je napad počeo kada su džihadisti uspeli da zađu iza linija sirijske vojske kako bi napravili zasedu kod Al-Tanjarija.

 

Većina vojnika koji su se tamo rasporedili ubijeni su pre nego što su se džihadistički pobunjenici vratili na svoje linije u severnom delu Al-Ghab ravnice. Od ovog napada, Sirijska arapska vojska izvodi non-stop artiljerijske i raketne udare na položaje džihadista, a neki izveštaji čak ukazuju na operaciju koja je u toku.

Kako nastaju spektakularni snimci iz pilotskih kabina pogledajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA