Najnovije

Razvoj podkasta u Srbij: Nova mobilna aplikacija i ekskluzivno predavanje Erika Nuzuma

Razvoj podkasta u Srbiji: nova mobilna aplikacija i ekskluzivno predavanje Erika Nuzuma

Foto-Promo

Podkasti su nova audio forma koja postaje sve popularnija u Srbiji. Zahvaljujući Podcast.rs platformi, domaći podkasti će uskoro biti dostupni i putem mobilnih aplikacija- i to od 28. maja kada se održava onlajn konferencija o razvoju podkasta u Srbiji.

Ovim povodom Erik Nuzum, ekspert koji je pomogao globalni proboj podkasta kao što su Invisibilia i TED radio hour-  održaće ekskluzivnu onlajn radionicu i savetovanje za odabrane učesnike/ce.

Podkast je nova medijska forma koja obuhvata decentralizovani audio sadržaj koji je široko dostupan putem interneta. Kao takav postao je jedno od najbrže rastućih tržišta i neizbežan format velikih medijskih kuća ali i izvor informacija i zabave za čak do 70% stanovništva u mnogim zemljama.

Udruženje „Podkast podrška“ osnovano je 2019. godine kako bi pomoglo razvoj podkast zajednice i promociju ovog formata u Srbiji i regionu. Sa ovim ciljem pokrenuli su web portal www.podcast.rs, koji trenutno okuplja više od 60 domaćih i regionalnih podkasta, brojnu publiku, kreatore i ljubitelje ove forme sadržaja. Podcast.rs inicijativa pruža podršku podkasterima i svima koji žele da se oprobaju u ovoj oblasti, kako kroz direktnu ko-produkciju tako i kroz edukaciju i savetovanje.

Na onlajn konferenciji koju udruženje „Podkast podrška“ organizuje 28. maja sa početkom u 12.30, biće predstavljene mobilne aplikacije za IoS i Android platforme, koje će domaćoj publici omogućiti jednostavno slušanje podkasta, brojne nove funcionalnosti i specijalno kreiran edukativni sadržaj. Ovom prilikom govoriće:

Specijalni gost konferencije Erik Nuzum je ekspert koji radi na kreiranju globalno poznatih podkasta i digitalnih proizvoda za medije i klijente. Tokom svoje dugogodišnje karijere, bio je na poziciji višeg potpredsednika Amazonove kompanije. 

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA