Najnovije

UPOREDIO MERKELOVU SA HITLEROM! Malteški ambasador u Finskoj podneo ostavku!

Malteški ministar spoljašnjih poslova Evarist Bartolo obećao je da će se izviniti nemačkoj ambasadi zbog posta koji je nazvao “neosetljivim” i uverava da komentari Zamita Tabone o nemačkoj kancelarki Angeli Merkel nisu odraz prijateljstva i međusobnog poštovanja Malte i Nemačke.

Angela Merkel (Foto: Jutjub)

Ambasador Malte u Finskoj Mihael Zamit Tabona podneo je ostavku nakon što je u postu na Fejsbuku uporedio nemačku kancelarku Angelu Merkel s Adolfom Hitlerom.

U svom postu na Fejsbuku ambasador je napisao da je Hitler na kraju zaustavljen pre 75 godina i pitao se ko će zaustaviti Angelu Merkel. Zatim je napisao da je Merkel “ispunila” Hitlerov san o kontroli Evrope. Iako je post od tada izbrisan, on je podeljen na Tviteru.

Malteški ministar spoljašnjih poslova Evarist Bartolo obećao je da će se izviniti nemačkoj ambasadi zbog “neosetljivog” posta. Bartolo je takođe rekao da diplomate treba podsetiti šta je prikladno napisati na društvenim mrežama i naglasio da komentari Zamita Tabone o nemačkoj kancelarki Angeli Merkel nisu odraz prijateljstva i međusobnog poštovanja Malte i Nemačke.

“U vezi s tim, ministar Bartolo ponavlja posvećenost malteške vlade da produbi snažne i dugotrajne bilateralne odnose između dve zemlje”, saopštilo je Ministarstvo spoljašnjih poslova.

Izvori u Ministarstvu spoljnih poslova kažu da je taj post “sramotan za Maltu” i biće osuđen u diplomatskim krugovima.

Prema rečima Bartola, tražio je od ambasadora da obriše post čim je čuo za to. Ministarstvo spoljašnjih poslova prihvatilo je ostavku ambasadora sa trenutnim dejstvom. Zamit Tabona je bio ambasador u Finskoj od 2014. godine.

Pročitajte OVDE    da li je Kina znala nešto što drugi nisu.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA