Najnovije

NAROD SE OKUPLJA ISPRED CB U NIKŠIĆU! POLICIJA PRETI SUZAVCEM! Odjekuje gradom: Ne damo vladiku (VIDEO)

Veliki broj građana okupio se ispred Centra bezbednosti u Nikšiću zbog privođenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i još osam sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

Narod u Nikšiću stao u odbranu vladike Joanikija (Foto: Jutjub)

Građani Nikšića su, nakon što je vladika otišao u CB da da izjavu, krenuli za njim. Veliki broj građana se nalazi ispred zgrade policije, dok sveštenici pokušavaju da smire narod.

Crnogorska policija privela je ranije večeras ispred parohijskog doma episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija.

Prethodno je u Nikšiću danas održana litija upovodom Dana Svetog Vasilija Ostroškog, a policija je taj skup označila kao kršenje mera zabrane okupljanja.

Direktor crnogorske policije Veselin Veljović je ranije večeras izjavio da litija u Nikšiću, koju je organizovala SPC, predstavlja kršenje mera zabrana okupljanja i da će organizatori skupa biti pocesuirani.

Službenici Uprave policije bili su prinuđeni da koriguju prvobitnu nameru da vladiku Joanikija i osam sveštenika, kao okorele kriminalce, ubaci u maricu i sprovede u CB Nikšić.

Pod pritiskom naroda, policija je pristala da vladika, u vlastitom automobilu, ode u CB. Ostali sveštenici su zamolili ljude da budu mirni, i da ni na kakav način ne naškode policiji.

Narod skandira „Ne damo svetinje“, „Ne damo vladiku“, a pevaju i kosovske pesme…

Policija ih je pozvala da oslobode putnu komunikaciju i pređu na drugu stranu da sačekaju vladiku. Policija je zapretila i suzavcem, ako vernici ne poslušaju njihovu naredbu.

Pročitajte OVDE kako je uhapšen vladika Joanikije.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA