Najnovije

NUKLEARNE SILE PRED SUKOBOM? Indija poslala borbene avione u presretanje kineskih helikoptera! (FOTO/VIDEO)

Nakon što su prošle nedelje viđeni kineski helikopteri u blizini granice, borbeni avioni indijskog ratnog vazduhoplovstva uzleteli su spremni za borbu blizu granice u Ladakhu. Kineski helikopteri, međutim, nisu prekršili indijski vazdušni prostor, prenosi indija danas.

Indijski bombarder (Foto: Jutjub)

Indijske vazduhoplovne snage rasporedile su svoje borbene avione na liniji granične kontrole prošle nedelje nakon što su kineski vojni helikopteri viđeni blizu indijske teritorije.

- Čim je primećeno kretanje kineskih helikoptera, indijski borbeni avioni preusmereni su u pogranična područja u sektoru Ladakh - rekli su glavni izvori u vladi za medije. Kineski helikopteri nisu kršili indijski vazdušni prostor, dodali su izvori.

Izvori su rekli da je ovo prvi put za mnogo godina da je Indija odgovorila na kineske pokušaje kršenja vazdušnog prostora primenom borbenih aviona.

Prošle nedelje, indijske i kineske trupe učestvovale su u masovnoj tuči u istočnom Ladahu na severu Sikima.

U prvom incidentu, 5. maja indijski i kineski vojnici sukobile su se duž severne obale jezera Pangong u istočnom Ladakhu. Tenzije i tuča su završeni sledećeg jutra, nakon dijaloga dveju strana.

Brojni vojnici sa obe strane zadobili su lakše povrede prilikom razmene udaraca i gađanjem kamenica, rekli su izvori i dodali da je oko 200 ljudi bilo uključeno u sukob.

Obe strane dovele su dodatne trupe zbog povećane tenzije.

U drugom incidentu, skoro 150 indijskih i kineskih vojnika učestvovalo je u tuči u grada Naku La Pas u oblasti Sikim na kinesko-indijskoj granici, u kojoj je najmanje 10 vojnika zadobilo povrede, podseća Indija danas.

Granični spor Indije i Kine pokriva graničnu liniju dugačku 3.488 km, koja je i de fakto granica između dveju zemalja.

"Pandemija 2" stiže 2025. i to kao - bioteroristički napad!  Pročitajte OVDE   sve detalje.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA