Najnovije

DANI EVROPSKE UNIJE SU ODBROJANI: Svet sutrašnjice znači vraćanje granica! Francuska predložila alternativu Briselu

Dani Evropske unije, koja predstavlja „veštačku tvorevinu“ – odbrojani su, izjavila je francuska političarka Marin Le Pen i predložila da se umesto EU formira „Evropa nacija“, zasnovana na poštovanju nacionalnih karakteristika i nezavisnosti svake zemlje.

Francuska političarka Marin Le Pen (Foto: Jutjub)

U intervjuu za list „ Valleurs actuelles“ francuska političarka je istakla da je kriza, izazvana virusom korona, postavila temelj promenama i vratila u svakodnevni govor Evropljana reči kao što su „granice“, „suverenitet“ i „nacionalni interesi“. Le Pen ukazuje da se EU sprema da proslavi 70. godišnjicu potpisivanja Šumanove deklaracije s velikom pompom, ali da je to jednostavno „klasičan pokušaj stvaranja mitova“.

Ona je podsetila na sudbinu sovjetske imperije, koja se raspala zbog svoje „ideološke apsurdnosti“.

Francuska političarka je dodala da je Evropska unija „laboratorijsko jedinjenje trijumfalne globalizacije, veštačka tvorevina, koja postoji kao prototip svetske vlade“.

 

Prema njenom mišljenju, EU je „završila svoje“ i u periodu krize izazvane virusom korona, narodno razočarenje „nenarodnom vlasti“, koja je pokazala svoju nedoslednost i ravnodušnost, postepeno prerasta u odvratnost.

Istovremeno, kako je istakla, to ne znači da je evropska ideja mrtva. jer „Evropska unija nije Evropa“.

Le Penova je apelovala na 500 miliona „pravih Evropljana“ da se prisete duha solidarne Evrope, koju „ne treba formirati, jer već postoji“.

„NJoj nije 70 godina, ona blista od početka“, izjavila je francuska političarka.

Međutim, kako je dodala, „prava Evropa“ može biti organizovana isključivo oko nacija, „raznolikih i stvaralačkih naroda“, uz bezuslovno poštovanje nacionalnih osećanja.

Prema njenim rečima, sada se pojavljuje smisao reči „suverenitet“, „granice“, „strateška država“ i „nacionalni interesi“, i „za tim  semantičkim probojem vidi se ideološka pobeda,  koja će uskoro rezultirati političkim potresima“.

„Suvereni narodi u suverenim državama, Evropa, koja se nalazi na putu saradnje i poštovanja nacija – taj prirodni poredak stvari postepeno se vraća na svoje mesto“, zaključila je Le Penova.

Šta se desilo u ruskoj bazi Hmejmim saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Samo ovaj zahtev može da sruši Vučićev režim! - Saša Radulović

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA