Najnovije

LAVROV POSLAO UPOZORENJE, AMERIKA JE SPREMNA ZA BIOLOŠKI RAT PROTIV RUSIJE: NJihove laboratorije niču duž naše granice!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da se američke biološke laboratorije, stvorene pod okriljem Pentagona, nalaze duž ruskih granica, kao i da Vašington ne želi da obezbedi transparentnost svoje vojne biološke aktivnosti.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov (Foto: RIA)

Lavrov je istakao da SAD otvaraju biološke laboratorije po celom svetu, između ostalog i na prostoru bivših sovjetskih zemalja.

On je dodao da se Rusija od 2001. godine zajedno sa većinom drugih zemalja, uključujući Kinu, zalaže za sporazum o pripremi protokola za Konvenciju o zabrani biološkog i toskičnog oružja.

„SAD se gotovo jednostrano kategorički protive takvom predlogu. Naravno, taj problem se sada zaoštrio. Činjenica da SAD ne žele da obezbede transparentnost svoje vojno-biološke aktivnosti u različitim regionima sveta, prouzrokuje pitanja šta se u stvari dešava i koji su njihovi ciljevi“, rekao je Lavrov.

Ranije je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Gen Šuan izjavio da Kina podržava Rusiju i da kineske vlasti smatraju da su američke biološke laboratorije na teritorijama pojedinih bivših sovjetskih država opasne.

Šta se desilo iznad Hmejmima saznajte OVDE!

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA