Najnovije

MILOV REŽIM JE PREŠAO CRTU U OBRAČUNU SA PRAVOSLAVLJEM: Uhapšeni vladika Joanikije i sveštenici, određeno im zadržavanje do 72 sata (VIDEO)

Episkopu budimljansko-nišićkom Joanikiju i nikšićkim sveštenicima, nakon saslušanja u Centru bezbjednosti Nikšić, pa potom kod tužioca određeno je zadržavanje do 72 sata.

Vladika Joanikije i sveštenici (Foto: Jutjub)

Oko 2 sata iza ponoći, Vladika je doveden u Osnovno državno tužilaštvo, gde je njemu i sveštenicima nakon više od 2 sata saslušanja određen pritvor.

Nakon veličanstvene litije u Nikšiću, koja nije bila planirana, niti je Vladika ili bili ko od sveštenika pozvao narod koji se samoinicijativno okupio u velikom broju pred sabornom nikšićkom crkvom, veliki broj policijskih službenika u „maricama“ došli su da privedu Vladiku i sveštenstvo.

Ipak, pod pritiskom velikog broja okupljenih građana službenici Uprave policije bili su prinuđeni da koriguju prvobitnu nameru da vladiku Joanikija i sedam sveštenika, kao okorele kriminalce, ubaci u maricu i sprovede u CB Nikšić.

Građani okupljeni ispred Parohisjkog doma, nisu dozvoljavali policiji da Vladiku i sveštenstvo odvedu maricama. Nakon što su svojim kolima stigli u Centar bezbednosti Nikšić, za njima je krenuo veliki broj građana, koji su cele večeri bili ispred CB, pevali molitve, i uzvikivali „ne damo svetinje“, i „ne damo Vladiku“.

Policija koja je bila ispred CB imala je opremu za razbijanje demonstracija.

Oko 2 sata iza ponoći, iz Centra bezbednosti, Vladika i sveštenstvo su privedeni u nikšićko ODT.

Sveštenici su, u ime Svetog Vasilija, zamolili ljude da budu mirni, i da ni na kakav način ne naškode policiji.

Američki stručnjak za Balkan traži da Rusija prizna lažnu državu Kosovo! Ali to nije sve! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA