Najnovije

NASTAVLJA SE HISTERIČNA ANTISRPSKA KAMPANJA: Grupi od 20 medicinskih radnika zabranjeno da kroče na KiM

Priština je danas, posle nekoliko dana iracionalne i histerične kampanje protiv srpskih zdravstvenih radnika, učinila nezamislivo i zabranila grupi od 20 lekara i medicinskih sestara iz centralne Srbije da preko administrativnog prelaza Merdare kroče na Kosovo i Metohiju.

Priština (Foto: Jutjub)

- Nema jasnije i ogoljenije potvrde da je u Prištini šovinizam proklamovan kao društvena vrednost, i da u atmosferi mržnje koju sistematski stvaraju prištinski politikanti, nema mesta ni za najelementarnije obzire humanosti - saopštila je Kancelarija za KiM.

Srpski zdravstveni radnici, kako se ističe, sprečeni su da stupe na Kosovo i Metohiju, iako su tamo rođeni i proveli veći deo svog života, pod izgovorom da nemaju kosovske radne dozvole.

- Prema njima je na taj način počinjen dvostruki zločin, jer nakon što su bili primorani da se svojevremeno, pred podivljalim albanskim šovinizmom sklone u centralnu Srbiju, sada im se ne dozvoljva ni da ispunjavaju svoju humanu dužnost, kao što su to činili i do sada, ne praveći razliku po veri ili naciji - kaže se u saopstenju.

Koristeći besmislene administrativne izgovore, naglašava Kancelarija za KiM, Priština je još jednom pljunula na čovečnost i pokazala da su tekovine evropske civilizacije na samoproglašenom Kosovu mrtvo slovo na papiru.

Zato zahtevamo od međunarodne zajednice i njenih predstavnika na terenu da zauzmu najoštriji stav prema ovakvoj antihumanoj i zločinačkoj praksi, ističe se u saopštenju.

U roku od 12 sati stiglo dva miliona prijava za 100 evra! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA