Najnovije

RAZDOR U OPOZICIJI: Jeremić otkačio Obradovića i Đilasa zbog nasilja

Lider NS rekao da ne podržava nasilje kao sredstvo političke borbe bilo da dolazi od vlasti ili opozicije, aludirajući na svog saborca iz SZS.

Jeremić (Foto: Jutjub)

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, ogradio se od ekstremnih performansa svog saborca iz Saveza za Srbiju - lidera Dveri Boška Obradovića, koga je podržao šef SSP Dragan Đilas, koji ga je obilazio i ispred Skupštine.

U poslednjih sedam dana Obradović je izazvao niz incidenata. Prvo je prekinuo sednicu Skupštine, obezbeđenje je moralo da ga iznosi, pri čemu je jednog policajaca šutnuo. Dan kasnije, na ulazu u parlament, Obradović i njegove pristalice pretukli su poslanika SNS Marijana Rističevića. Na kraju Obradović je na stepenicama Skupštine započeo štrajk glađu.

Jeremić je pre dva dana napisao na Tviteru da oni ne podržavaju bilo koji oblik ekstremizma kao sredstvo političke borbe.

- Narodna stranka ne podržava nasilje kao sredstvo političke borbe, kao ni druge oblike ekstremizma koji za svoju posledicu mogu imati ugrožavanje bilo čijeg zdravlja i bezbednosti - dolazilo to od predstavnika vlasti ili opozicije - napisao je Jeremić na svom nalogu.

Bojan Klačar iz Cesida kaže da u SZS ne postoji usklađenost po pitanju svih akcija, kao i da je Jeremiću jasno da tenzije ne doprinose ni njemu ni stranci.

- Jeremić je iskusan političar i svestan je da tenzije i podignuti tonovi ne doprinose ni njemu ni stranci. Ovo je poruka i SNS, jer su organizovani skupovi sa velikim brojem ljudi, koji mogu da ugroze mere i preporuke epidemiologa - kazao je Klačar.

Prema rečima političkog analitičara Dragomira Anđelkovića, evidentno je da u Savezu za Srbiju nema sloge.

- On (Jeremić) ovim smatra da neko od njegovih partnera ne postupa na demokratski način, na primeren način, i čim o tome javno govori, to je signal da je u Savezu ozbiljna nesloga - kaže Anđelković.

Koštunica hteo da sruši Slobin helikopter. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA