Najnovije

KADIROV DOBIO ZABRANU: Čečenski lider blokiran!

Za mnoge u 21. veku gubitak pristupa društvenim medijima bio bi poražavajući udarac. Međutim, za čečenskog lidera Ramzana Kadirova, to nije ništa novo. Po treći put u tri godine, Kadirovu je zabranjen pristup Instagramu.

Ramzan Kadirov (Foto: kremlin.ru)

Prema vlasnicima Instagrama, Fejsbuka, zabrana je bila u vezi sa američkim sankcijama protiv čečenskog lidera.

Od 2017. godine, Kadirov je sankcionisan od strane Sjedinjenih Država pod uslovima iz Magnitskog zakona. Potpisan od strane predsednika Baraka Obame 2012. godine, a kasnije proširen 2016. Zakon Magnitskog omogućava američkoj vladi da sankcioniše strane vladine službenike umešane u navodna kršenja ljudskih prava.

„Kao američka kompanija delujemo u okviru američkog zakonodavstva o sankcijama i stalno preduzimamo mere kako bismo ispunili svoje zakonske obaveze“, izjavio je Fejsbuk portparol za novinsku agenciju RIA.

Ista sudbina zadesila je i račun čečenskog šefa parlamenta Magomeda Daudova, kao i regionalnog potpredsednika vlade Abuzajeda Vismuradova i poslanika Državne dume Adama Delimkanova.

Kadirov je dugo aktivni korisnik društvenih medija, a na svojom popularnim Instagram nalogu @kadirov._95 sakupio je preko 1,4 miliona pratioca. Pre njegove zabrane, čečenski lider je aplikaciju često koristio kao javno sredstvo za komunikaciju.

Ovo nije prvi put da mu je izbrisan nalog.

U decembru 2017. godine, Kadirove instagram i fesbuk stranice su uklonjene, takođe zbog sankcija koje je protiv njega uvela američka vlada.
Posle 11 meseci, profil šefa Čečenije je deblokiran. NJegov prvi post na Instagramu bio je oda omiljenom pištolju u kojem je Kadirov napisao:
"Pištolj. Koliko ti moram reći, prijatelju. Kao da smo samo ti i ja u ovoj tišini. Koliko teških godina smo živeli zajedno? Koliko dobro usmerenih.

Tramp ušao u otvoreni sukob sa glavnim epidemiologom! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA