Najnovije

MEDOJEVIĆ OTKRIO: Slavenko Bajić, koji je tukao vladiku Metodija, sedeo u automobilu i naređivao da se premlate građani u Pljevljima (VIDEO)

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je da su stvari izmakle kontroli i da određeni centri moći teško zloupotrebljavaju ljudska prava i primenjuju silu u Crnoj Gori.

Nebojša Medojević (Foto: Jutjub)

Obraćajući se u ime porodice Ognjena Mijatovića iz Pljevalja, koji je, kako je kazao Medojević, brutalno pretučen od „deset kiborga ovoga režima“ bez povoda. On je istakao da u Pljevljima svi znaju ko su policajci koji su tukli Mijatovića, navodeći da je „njihov komandant Slavenko Bajić koji je tukao vladiku Metodija, sedeo u automobilu 50 metara odatle i naređivao da tuku građane u Pljevljima“.

“Vama kolege iz DPS-a se obraćam. Šta mislite da se to sutra desi vašim članovima porodice?”, rekao je on.

On je kazao da iz ove situacije postoje dva puta – put oružanih sukoba i put političkih promena.

“Ako neko prema vama primenjuje silu, i to ljudi koji silu primenjuju brutalno, samo zato što drugačije mislite, to vodi ka otporu… Mi smo mala zemlja, znamo ko je tukao koga i to će izazvati velike probleme u Crnoj Gori“, rekao je Medojević.

Medojević je kazao da se ne plaše „ni lopova, ni mafijaša, ni batinaša“, poručivši da će „kriminalci u uniformama“ koji su tukli narod, za to odgovarati.

On je potpredsedniku Skupštine Branimiru Gvozdenoviću kazao da Milu Đukanoviću poruči da nasiljem i silom neće rešiti problem u Crnoj Gori.

„Nas je sramota zbog vas. Zbog toga što ne dajete mogućnost da u Parlamentu komuniciramo i radimo na ozbiljan način… Ova država je zaštitila sve građane Crne Gore i stvorila mogućnost da idemo napred… Želite da ne poštujete zakone, a ne vodite računa o zdravlju građana. Nemojte da vam politika bude u prvom planu“, odgovorio je Gvozdenović Medojeviću.

Predsednik kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) je kazao da je zdravlje najvažnije u ovom trenutku i da su javna okupljanja zabranjena merama Nacionalnog koordinacionog tela.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović je kazao da je sramota za Crnu Goru, nastalu na vladičanskim podvizima, da drži u zatvoru vladiku budimljansko-nikšićkog Joanikija na kojega se poziva i vlast i opozicija.

„Nemojte da se iživljavate nad sveštenim licima. Odgovor nije politički. Mi se u tom slučaju ne pitamo. Odogovor je narodni i kakav zaslužujete“, rekao je Danilović.

Na kolegijumu Skupštine je dogovoreno da se povodom aktuelne situacije, javnosti obrate predstavnici poslaničkih klubova.

On je pitao zašto je u zatvoru vladika Joanikije sa sveštenicima, a ne poslanici protiv kojih su podnete krivične prijave i koji su pozivali građane na okupljanja.

„Nego onaj koji nije pozivao, koji je smirivao… da se ne napravi ni jedna ružna stvar...Vi ipak hoćete, neka mi oprosti episkop budimljansko-nikšićki zbog toga što ga u političkom smislu, nažalost, doživljavate krupnom ribom, da pokažete svoju snagu, da pokažete odlučnost da stanete na put razaranja Crne Gore time, da držite u kazamatu vladiku“, kazao je Danilović.

Istakao je da to nije ni junački, ni hrabro, ni pametno, niti će se situacija smiriti dok je takvo stanje.

U ime kluba poslanika Demosa i Socijalističke narodne partije, Miodrag Lekić (DEMOS) je kazao da će se ova situacija razriješiti ili logikom sile ili logikom razuma.

“A sila ima dva dela-akciju i reakciju… Ovo kolo koje se zaigralo je krajnje riskantno. Vidim ga kao realizaciju jedne partijske linije, koja nije trebalo da donese ništa novo u Crnoj Gori nego da skrene temu u izbornoj godini o nepostojanju  kompletnih institucija, afera, korupcije...“, rekao je Lekić.

Pročitajte OVDE šta je mitropolit Amfilohije poručio Milogorcima.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA