Najnovije

Koliko ovaj čovek laže!

Aleksandar Vučić je juče, u pokušaju da opravda skandalozno zaduženje od dve milijarde evra sa kamatom od 3,375 odsto, izjavio da smo "prošli jednako kao Slovenija, a nešto bolje nego Mađarska".

Vučić (Foto: Jutjub)

Jednostavnom proverom javnih podataka vidi se prošlomesečno zaduženje Slovenije za desetogodišnju obveznicu po stopi od 0,875% i Mađarske za šestogodišnju obveznicu po stopi od 1,125%.

Pa, koliko je to povoljnije od Srbije i kako će onda Srbija da bude najbolja u Evropi kada ima najlošije uslove zaduživanja?

Dodatno, na konstataciju novinara da ga opozicija kritikuje što nije prihvatio da se zadužimo kod MMF-a, Vučić je rekao da "ne bismo od MMF-a mogli da dobijemo ništa na sedam nego na pet godina i stopa bi bila 4,3-4,4 odsto".

I opet je slagao, a da nije trepnuo. Pre 20 dana se Bosna i Hercegovina zadužila kod MMF-a za 333 miliona evra sa kamatnom stopom od 1,05% i grejs periodom od 39 meseci.

Dakle, Srbija se zadužila po cetiri puta visoj kamati od Bosne. Razlog je jednostavan - trošenje ove dve milijarde evra će kontrolisati Vučić i Mali. Pametnom dovoljno, piše Direktno.

Američki F-35 pete generacije odlazi u prošlost?! Rusi pomrsili konce! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA