Najnovije

PUSTIO KORENJE! Kurtiju ne pada na pamet da siđe sa prestola lažne države: Ućutkao sve protivnike!

Vršilac dužnosti premijera okupirane srpske pokrajine Aljbin Kurti izjavio je da se takozvana vlada kojom rukovodi suočila sa mnogim izazovima, ali da će uprkos tome nastaviti da radi za dobrobit građana do sledećih izbora.

Aljbin Kurti (Foto: kryeministri-ks.net)

Kurti je na Tviteru podsetio da je pre dva dana obeleženo 100 dana rada vlade.

– Uprkos zdravstvenoj krizi, pretećoj ekonomskoj krizi i nepotrebnoj političkoj krizi, bili smo nezaustavljivi. U 100 dana doneli smo 200 odluka o oslobađanju zarobljene države, borbi protiv korona virusa – prenosi Kosovo onlajn. On je podsetio da je ta vlada preduzela rane mere u cilju sprečavanja koronavirusa.

– Zahvaljujući ranoj intervenciji, zdravstvenim radnicima, policiji i našim građanima, imamo manje smrtnih slučajeva, manje aktivnih slučajeva i (tzv.) Kosovo je uspešna priča kada je u pitanju upravljanje merama protiv širenja koronavirusa – napisao je Kurti na Tviteru.

Podsetio je da je njegova lažna vlada pokrenula postupak provere za sudije, tužioce i visoke zvaničnike kako bi se uneo profesionalizam, nepristrasnost i poverenje u pravosudni sistem.

– Rekonstruisali smo odbore javnih preduzeća, otpustili izvršne direktore koji su uzimali blizu 100.000 evra godišnje za plate i bonuse, uprkos poslovanju sa gubitkom. Uz to tražeći i državne subvencije. Oni su, takođe, potpisali štetne ugovore i angažovali ljude kroz nepotizam – napisao je Kurti na Tviteru.

Podsetio je da je vlada uštedela milione evra otkazujući ugovore o lobiranju, osmišljenim da obogate moćne pojedince i pridružene kompanije.

– Uštede smo koristili da bismo pomogli našim zdravstvenim radnicima i najugroženijima. Smanjili smo nefunkcionalnu potrošnju vlade i napravili godišnje uštede od 1,4 miliona evra. Umanjili smo, a u nekim slučajevima i prepolovili plate vladinih službenika. U ovom društvu 30 odsto ljudi živi u siromaštvu a 30 odsto je nezaposleno. Tim smanjenjem napravili smo uštedu od 1,1 milion evra na godišnjem nivou – napisao je Kurti na Tviteru.

Kako je Zapad odjavio Beograd, saznajte OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA