Najnovije

S-300 SPREMAN DA BRANI NEBO! Asadove snage rasporedile moćan ruski sistem: Neprijatelj dobro da razmisli pre nego što krene na Siriju!

Sirijska arapska armija (SAA) rasporedila je ruski protivvazdušni sistem S-300 i spremna je da ga upotrebi protiv neprijatelja.

Ruski sistem S-300 u Siriji (Foto: Jutjub)

Pojedini mediji objavili su satelitske snimke iz Sirije na kojima se vidi da je sistem S-300 spreman za borbu. Ovi snimci su demantovali prethodne izveštaje u kojima se tvrdi da Sirija ne planira da upotrebi S-300.

“Satelitski snimci su se pojavili prvi put posle šest meseci. Iako su neki mediji tvrdili da su ruski sistemi potpuno uklonjeni iz Sirije, snimci su sve demantovali. Sistem S-300 je snimljen u borbenom položaju i spreman da krene u vazdušne napade. Stručnjaci tvrde da je mesto gde je postavljen S-300 u potpunosti opremljeno, što ukazuje na to da će dugo biti u ovom području”, navode mediji, ali ne otkrivaju u kom delu Sirije je ovaj sistem raspoređen.

Jedan vojni izvor nije želeo da otkrije kada je S-300 raspoređen, ali je dodao da sirijska vojska i dalje aktivno koristi rusko naoružanje. On je istakao da će ovaj sistem omogućiti uspešnu odbranu vazdušnog prostora Sirije od eventualnih neprijateljskih napada.

Pročitajte OVDE šta je specijalni američkih izaslanik otkrio o Siriji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA