Sastojci:
-700 g keksa (pti ber ili plazma)
-1 l jogurta
-300 g mlevenog keksa
-200 g šećera u prahu
-1 kesica vanilin šećera
-100 g crne čokolade
-350 grama višanja
-šlag ili slatka pavlaka
Priprema:
Keks izlomite na krupnije komade, dodajte mleveni keks, vanilin šećer i šećer u prahu i sve dobro izmešajte. Masu prelijte jogurtom i ponovo promešajte dok se ne sjedini.
Polovinu mase sipajte u kalup i dublji srednji pleh i izravnajte špatulom. Preko smese sipajte rastopljenu čokoladu, a zatim dodajte drugu polovinu smese, u koju ste ubacili i višnje. Na vrh dodajte šlag ili umućenu slatku pavlaku.
Pre služenja kolač ostavite u frižider najmanje dva sata da se stegne.
Recept za mini baunti pročitajte OVDE.
Izvor: Kurir