Najnovije

BESTIDNA VUČIĆEVA KAMPANJA: Lekari neće odlučivati o respiratorima! Medicinski radnici su zgroženi!

"Želimo Srbiju gde naši lekari neće morati da odlučuju da li će ovo dete da uključe, ili će ono dete da isključe sa respiratora", ovim bezprizornim rečima počela je predizborna kampanja predsednika Aleksandra Vučića u njegovom prvom onlajn obraćanju građanima Srbije.

Aleksandar Vučić (Foto: Fejsbuk printskrin)

Da je na delu najgnusnija politička kampanja u istoriji naše zemlje govore nam upravo ove reči predsednika države, koji ih izgovara sa lakoćom i bez ikakvih posledica. 

Medicinski radnici su šokirani rečima Aleksandra Vučića, a roditelji obolele dece zabrinuti i sa punim pravom uvređeni. Koje dete u Srbiji je isključeno s respiratora i kad se to desilo? 

- Priče o respiratorima nisu u domenu predsednika države - rekao je primarijus dr med. Ivica Zdravković

Lekari nikada nisu odlučivali o tome koga će da uključe, a koga da isključe sa respiratora. To je jedan od brojnih populističkih nastupa, gde se meša neko ko ne zna ništa o tome u nešto što mu izgleda primamljivo za dopunske poene - jasan je primarijus Zdravković.

Kako ugledni lekar naglašava, priče o respiratorima su "potpuno nepotrebne i prenaduvane". Pogotovo kada je reč o deci, najosetljivijoj populaciji.

- Ukoliko govorimo o koronavirusu, u Srbiji se na respiratoru možda nalazi jedno ili nijedno dete - kazao je dr med. Zdravković.

Naravno, predsednik je u "matriks" kampanji najavljivao bolje dane za zdravstvene radnike. Podsetimo se još jednom kako je zloupotrebio male pacijente. Šta će na to reći nadležne institucije?

- Ulagaćemo još više u zdravstveni sistem. Hoćemo da naši roditelji budu sigurno da će imati najčistije, najbolje, najmodernije i najopremljenije bolnice. Hoćemo da nikad ne razmišljate da li će naši lekari morati da za jedno dete da uključe, za drugo dete da isključe respiratore - izjavio je predsednik države.

"Šta je Srbiji važnije od zdravlja dece?", pita se Predrag Slijepčević, jedan od pokretača udruženja "Leuka", koje okuplja roditelje čija dece boluju od leukemije.

- Takva izjava je užasna, neprihvatljiva! Dugi niz godina govorim o tome da se zdravstvo raspada, dokaz za to nije odluka koje dete ćemo da stavimo na respirator ili ne, već kada su naša deca počela da se leče SMS porukama. Mi jedan dan možemo da se probudimo, a da zdravstvo ne postoji, da nemamo gde da odemo u bolnicu - razočarano će Slijepčević.

"Kako vi kao roditelj da reagujete kad vam neko kaže da vaše dete neće moći da primi adekvatnu terapiju da bi preživelo", pita se on.

Da predsednik sprovodi najbrutalniju kampanju i da targetira najranjivije, govori i činjenica da je on u vrhuncu pandemije koronavirusa za veliki broj zaraženih zdravstvenih radnika, osoba koje svakodnevno rizikuju život i koji su bili na prvoj liniji odbrane u ratu sa nevidljivim neprijateljem, rekao da to "nije ništa, jer ih je država za to školovala".

Takođe, svoju predizbornu kampanju počeo je da vodi još u vanrednom stanju, kada je lično po Srbiji raznosio respiratore i medicinsku zaštitnu opremu.

Narko dileri i kavački klan upravljaju Srbijom! Više o tome OVDE!

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA