Najnovije

BIVŠI PREDSEDNIK SAD OPLEO PO TRAMPOVOJ ADMINISTRACIJI: Pandemija je skinula zavesu da mnogi nadležni znaju šta rade (VIDEO)

Bivši američki predsednik Barak Obama kritikovao je odgovor administracije Donalda Trampa na pandemiju korona virusa, navodeći da je pandemija "više od svega, u potpunosti i konačno, skinula zavesu da mnogi nadležni znaju šta rade".

Donald Tramp (Foto: Flickr)

"Mnogi od njih se čak ni ne pretvaraju da su odgovorni", rekao je Obama u jednoj od retkih javnih kritika aktuelne administracije.

Obraćajući se virtualnim putem diplomcima istorijsko crnim koledžima i univerzitetima, Obama je rekao da bolesti poput ove pokazuju osnovne nejednakosti i dodatni teren s kojima su afroameričke zajednice morale da se nose u prošlosti.

"Vidimo to u nesrazmernom uticaju Kovida-19 na naše zajednice", rekao je Obama.

On je dodao da ovo nije "normalno vreme", prenosi Gardijan.

"Od vas se traži da nađete svoj put u svetu usred razrajuće pandemije i užasne recesije", ukazao je Obama.

Obama je rekao i da nepravde s kojima se suočavaju Afroamerikanci nisu nove, podsetivši na ubistvo Ahmauda Arberija, koji je nenaoružan džogirao kada su ga usred dana presrela i ubila dva belca, bivši policajac i njegov sin u jednom kraju u DŽordžiji.

"Vidimo to kada crnac ode na trcanje i neki ljudi misle da mogu da ga zaustave i ispituju i ubiju ga, ako se ne podvrgne njihovom ispitivanju", rekao je Obama.

Pandemija ne sprečava NATO da provocira Rusiju kod njenih granica! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA