Najnovije

JURNJAVA PO VRELOJ SIRIJI! Američka oklopna vozila progone ruski humanitarni konvoj! Smeta im dostava pomoći stanovništvu! (VIDEO)

Dana 16. maja, Rusija je poslala konvoj sa 150 tona humanitarne pomoći iz vazdušne baze Hmeijmim na severoistok Sirije, uključujući grad Al-Kamišli.

Ruski konvoj u Siriji (Foto: Jutjub)

Kako javlja RT, deo pomoći je podeljen u gradu Ain Isa na severu Rake. Ostatak će biti raspoređen u različitim delovima severoistočnog regiona u narednih nekoliko dana.

Tokom prolaska kroz američku „zonu uticaja“ istočno od grada Tel Tamr, ruski konvoj su progonila dva američka oklopna vozila.

Ruske snage prošle godine su ušle na severoistok Sirije da nadgledaju sporazum između Damaska i Sirijskih demokratskih snaga (SDF). Kasnije je ruska vojna policija bila zadužena da nadgleda rusko-tursko primirje u regionu.

Trenutno Rusija radi na uspostavljanju snažnih odnosa sa lokalnim stanovnicima u regionu. Pored slanja pomoći, ruski zvaničnici održavaju sastanke sa plemenskim vođama i uglednim ličnostima. U regionu se takođe redovno raspoređuju dodatne snage.

Čini se da su SAD zabrinuti zbog sve većeg prisustva Rusije na severoistoku Sirije, posebno takvim „neprijateljskim činovima“ kao što je pružanje pomoći lokalnim stanovnicima.

Ko je pobedio u simulaciji rata za 2030. godinu, Kina ili Amerika? Saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA