Najnovije

OGLASILA SE ANA BRNABIĆ POVODOM VELIKOG SKOKA ZARAŽENIH: Vlada Srbije radi na kontroli žarišta

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je identifikovano novo žarište koronavirusa u Vranju, što je urađeno na vreme, kao i da je upravo zbog ranog otkrivanja lokalnog žarišta situacija pod kontrolom i dodala da bismo bez Vranja imali jedan od najboljih rezultata do sada.

Premijerka Srbije Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Brnabić je kazala za Tanjug da je danas od ukupno 6.526 testiranih zabeleženo novih 114 pozitivnih što je, kako je precizirala 1,75 odsto, a da bi bez Vranja, odnosno ako bi se isključilo Vranje kao incidentna pojava, u prethodna 24 časa bilo 61 slučaj novih pozitivnih na koronavirus od 6.260 testiranih, što je u procentima 0,97 odsto.

– To bi i po broju testiranih i po broju novih pozitivnih bio jedan od boljih dana u Srbiji – kaže Brnabić i ocenjuje da ni procenat od 1,75 odsto sam po sebi nije loš rezultat, ali da je činjenica da je povećan broj zaraženih u odnosu na prethodni dan i prethodnu nedelju.

– Ono što je važno znati jeste da smo mi identifikovali lokalno žarište u Vranju, to je fabrika nameštaja „Dodić“ koja je privremeno zatvorena i onda smo proširenim testiranjem testirali ne samo radnike, već i članove njihovih porodica tako da je od ovih novih 114 slučajeva, samo iz Vranja 53 – kazala je Brnabić.

Ističe da su skoro svi od novozaraženih asimptomatski slučajevi, da nemaju skoro nikakve tegobe ili imaju jako slabe simptome. Dodaje da se situacija u Vranju prati kontinuirano, da je pod kontrolom, ali i da će se narednih dana vršiti dodatno testiranje u ovom gradu.

Pročitajte OVDE zašto je uhapšena žena albanskog predsednika.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA