Najnovije

OTKRILI ISTINU O NLO POSLE 40 GODINA?! Sve je izmišljeno, tvrde Britanci: Ovo su bili jezivi eksperimenti na ljudima!

Nik Redfern, britanski istraživač "misterija" u novoj knjizi tvrdi da je incident u Rendlešemskoj šumi, za koji se veruje da je najpoznatije britansko viđenje neidentifikovanih letećih objekata (NLO), zapravo rezultat "niza najtajnijih" vladinih eksperimenata

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Rukopis, pod naslovom "The Rendlesham Forest UFO Conspiracy", sugeriše da su istraživači iz tajne laboratorije koristili halucinogene i napredne holograme kako bi testirali reakciju ljudi na manipulaciju, kako bi kasnije mogli da primene slična sredstva protiv neprijatelja na bojnom polju.

- Siguran sam da je jedan od najpoznatijih slučajeva NLO svih vremena zaista bio niz tajnih eksperimenata koristeći holograme, programe za kontrolu uma, obmane, dezinformacije, zavere i prikrivanje. Šokantna istina četrdesetogodišnje misterije sada se može otkriti - napisao je Redfern u sažetku knjige.

On je naveo da cela situacija nije bila ništa drugo do "neverovatna, uznemirujuća serija testova u kojima se vidi koliko daleko ljudskim umom može da se manipuliše - i kako bi takve tehnologije potencijalno mogle, jednog dana, da igraju značajnu ulogu na bojnom polju".

Opisani događaji odigrali su se u noći 26. i 28. decembra 1980. u Rendlešamskoj šumi, neposredno ispred vazduhoplovne baze RAF "Vudbridž" (Woodbridge), u kojoj su bili smešteni pripadnici Ratnog vazduhoplovstva Sjedinjenih Država.

Prema izjavama svedoka, uključujući one potpukovnika Čarlsa Halta, zamenika komandanta baze, osoblje je naišlo na misteriozna jarka svetla i užareni metalni predmet za koji su verovali da bi mogao biti NLO. Taj zbunjujući događaj nije do kraja razjašnjen, a Ministarstvo odbrane Velike Britanije je tada donelo zaključak da ne predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost.

Redfern je inače poznat po pisanju o brojnim misterijama poput onih o stvorenju iz Loh Nesa, stvorenju Čupakabra i NLO objektima.

Kako je Tu-144 označio pobedu Rusa u trci naoružanja sa Amerikom, saznajte OVDE!

 

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA