Najnovije

GAĐAĆEMO MARS SA 10 000 RAKETA! Iz Amerike poručili: Promenićemo Crvenu planetu!

Osnivač kompanija „Spejs iks” i „Tesla” i milijarder Ilon Mask ne vidi problem u lansiranju 10 hiljada raketa na Mars u cilju termonuklearnih eksplozija na polovima ove planete, radi stvaranja uslova za zemaljski život na Crvenoj planeti.

Osnivač kompanija „Spejs iks” i „Tesla” i milijarder Ilon Mask (Foto: Jutjub)

Mask je to napisao na svojoj stranici na Tviteru, komentarišući izjavu izvršnog direktora „Roskosmosa“ za perspektivne programe i nauku Aleksandra Blošenka o neophodnosti te količine raketa u cilju promene klime na Crvenoj planeti.

„Nema problema“, poručio je Mask.

Ranije je Mask predložio da se na Marsu stvore uslovi za zemaljski život sprovođenjem velike serije termonuklearnih eksplozija na polovima ove planete. Prema Maskovoj ideji, to bi dovelo do isparavanja zamrznutog ugljen-dioksida, od koga se sastoje ledene kape polova Marsa. Ispareli gas stvorio bi atmosferu gušćom, što bi izazvalo efekat staklene bašte i povećanje temperature.

Kao odgovor na ovo, Blošenko je izjavio da bi za termonuklearne eksplozije na polovima Marsa trebalo lansirati oko 10 hiljada najmasivnijih raketa. Ipak, po njegovoj proceni, nije realno očekivati da će u najbližoj budućnosti čovečanstvo moći da utiče na promenu klime kako na Marsu, tako i na Veneri.

"Roselektronika“ razvio materijal koji apsorbuje radio-talase! Više o tome OVDE!

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA