Najnovije

KURTI: Ono što je potpisano između Beograda i Prištine, daleko je od sporazuma!

Vršilac dužnosti premijera okupirane srpske pokrajine Aljbin Kurti izjavio je danas da ono što je potpisano u Minhenu o ponovnom otvaranju avio-linije Beograda i Prištine, a koji bi obavljala Lufthanza, još nije sporazum i da na tome treba i dalje raditi, prenosi Koha.

Aljbin Kurti (Foto: kryeministri-ks.net)

On je to rekao posle posete sa ministrom za infrastrukturu LJumirom Abdidžikuom Upravi za civilno vazduhoplovstvo i najavio da je potrebno još mnogo koraka, kako bi se to ostvarilo.

Kurti je naveo da potpisano u Minhenu uz posredovanje ambasadora Ričarda Grenela u vezi sa obnavljanjem letova između Prištine i Beograda još nije sporazum i dodao da je i to pitanje, kao i mnoga druga, zbog pandemije izazvane koronavirusom „zamrznuto“.

– Znamo konačnu verziju sporazuma koja je meni predstavljena kasno, kada su pregovori i nacrt završeni. Mogu reći da smo za što veću regionalnu saradnju, ali ona mora imati u vidu dve osnovne stvari: prvo, ustavnost i zakonitost, i drugo, ekonomsku isplativost. Sva naša saradnja, koja uključuje i ekonomsku, mora biti korisna i održiva. To nije sporazum, već izraz volje – kazao je on.

Prema njegovim rečima, mora se proći kroz još procedura da bi se to i ostvarilo, a puno stvari je usled pandemije „zamrznuto“, pa je i to jedna od njih.

U Evropskom parlamentu gorelo temom o Kosovu! Više o tome OVDE!

Izvor: kosovo-online. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA