Najnovije

"Milo pretvara Crnu Goru u satansku zajednicu!": Mitropolit Amfilohije odgovorio režimu diktatora Đukanovića

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da predsednik Crne Gore Milo Đukanović "propoveda satansku crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu".

Mitropolit Amfilohije Radović (Foto: Jutjub)

Kako je preneo N1, Amfilohije je kazao da "bezbožnici koji se odriču života Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve".

Crnogorski predsednik Milo Đukanović rekao je juče da ako Srpska pravoslavna crkva bude insistirala na crkvi nacionalnih Srba, moraće da se stvori crkva nacionalnih Crnogoraca.

- Ne mislim da je to najbolje rešenje, bolje je da imamo pravoslavnu crkvu koja će okupiti sve pravoslavne vernike, ali ne možete nametnuti sva rešenja koja mislite da su opravdana. Nekad morate posegnuti i za manje racionalnim rešenjima - kazao je Đukanović.

Amfilohije je istakao da vlast danas "ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put, ali da je svetinja moćna i neprolazna", te da "Pitagori i Epikuru grabe iskru nebu božanstvenu i sele je u skotsko mrtvilo (Luča Mikrokozma)".

- To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo, i u isto vreme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovđe u vrijeme i poslije Drugoga svjetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan - rekao je on.

Amfilohije je dodao da oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda "nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca".

Amfilohije je položio nadu u "Gospoda da će se sadašnja crnogorska vlast, koja se zaklinje, i ovih dana se ponovo zaklela, u te vrednosti Franje Josifa i njegovog kaplara, vratiti putu Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca, koji je jedini istinski put koji vodi u život večni, i napaja ljude životom i vodom večnom".

- Istinska, prava Evropa nije Franja Josif, ni Napoleon, ni Hitler i njihovi duhovni i moralni naslednici, nego Evropa apostola Petra i Pavla, to je put svetih velikih episkopa rimskih Klimenta i Grigorija Dvojeslova, Benedikta Nurskijskoga, Sv. Franje Asiškoga, Evropa Šekspira i Danteta. To je Evropa, istinska, prava, to su evropske vrijednosti - naveo je.

Amfilohije je dodao da ta Crna Gora "nikada nije išla bespućem nego putem koji vodi u život večni".

Milo tera vladike na robiju, hoće da etnički očisti Crnu Goru! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA