Najnovije

OGROMAN GUBITAK SAD: Ameri nisu hteli da slušaju Putina 2007. godine i sada će morati da se suoče sa tim

Novinar i analitičar Vladimir Pozner ukazao je na ogroman gubitak Sjedinjenih Država time što Rusiju nisu pretvorile u saveznika.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Nakon raspada Sovjetskog Saveza, američko rukovodstvo je imalo šansu da pretvori Rusiju u svog saveznika, međutim, odabralo je destruktivni scenario za razvoj odnosa, veštački praveći neprijatelja od Rusije. Upravo na to je ukazao poznati ruski novinar Vladimir Pozner.

„Rusi su mislili: „Uradili smo sve, oslobodili smo se Sovjetskog Saveza i sada smo svi zajedno.“I postojale su velike mogućnosti“, komentariše novinar odnos Rusa prema Amerikancima nakon raspada SSSR-a.

Međutim, Vašington je odlučio da ne ponovi iskustvo rukovođenja „Maršalovim planom“ u posleratnoj Evropi, već je odlučio da koristi novu „Volkhovetsku doktrinu“, zbog čega je Rusija ostala „zaglavljena“ u geopolitičkoj areni, bivajući izigrana zbog neširenja NATO-a na Istok.

Kada su američke vlasti počele da bombarduju Jugoslaviju, kao odgovor na negodovanje Moskve po ovom pitanju Vašington je Rusiji poručio: “Nisi velika sila – nisi niko, umukni.” 

Dalji razvoj takvih događaja doveo je do činjenice da je ruski predsednik Vladimir Putin javno izjavio u Minhenu 2007: „Mi nećemo dozvoliti da budemo tako tretirani, imamo svoje nacionalne i globalne interese i moraćete da se suočite sa tim, mi to više nećemo tolerisati. “

Međutim, kao odgovor na to, američko rukovodstvo je odlučilo da koristi agresivne mere kako bi uticalo na Rusiju, „u tom trenutku Putin je postao čudovište, a Rusija je ponovo postala neprijatelj“ za Sjedinjene Države.

Kao rezultat, sada postaje očigledno da Sjedinjene Države nisu htele da slušaju Putina 2007. godine i da će sada morati sa tim da se suoče.

Rezimirajući, Pozner je napomenuo da je upravo agresivna politička linija Vašingtona prema Rusiji dovela do toga da su sada Rusija i Sjedinjene Države ponovo postale geopolitički protivnici.

Američki vojni avion krenuo na Hmejmim, a onda je pobegao kada je ugledao ruski Su-35! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Da li nas pandemija otuđuje od Boga i ljudi? Vladimir Dimitrijević

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube