Najnovije

ČLAN OVK DOBIO 400.000 EVRA DA UBIJE KNEŽEVIĆA: Srpskom konzulatu stiglo upozorenje o atentatu na lidera CG opozicije

Služba bezbednosti pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije dobila je informaciju iz našeg generalnog konzulata u Cirihu da se na Milana Kneževića, jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori – sprema atentat,

Milan Knežević (Foto: Jutjub)

To se navodi u dokumentu MSP, a ova poverljiva saznanja posebno dobijaju na težini uoči današnjeg saslušanja Kneževića. On je pozvan u Upravu policije “radi prikupljanja obaveštenja povodom tekstova u sredstvima javnog informisanja po pitanju ugroženosti”.

U pomenutom dopisu iz Ciriha navodi se da je državljanin Crne Gore telefonom preneo našem vicekonzulu, koga inače površno poznaje, informaciju da se na Kneževića priprema atenatat.

Za taj pakleni plan Ž. V. saznao je, kako je naveo, od jednog Albanca koji je 14. maja sedeo sa viskokotiranim pripadnicima službe bezbednosti tzv. Kosova, a koji su, inače, bivše kolege pomenutog Albanca.

Prethodnog dana na KiM je boravio izvesni Golubović iz službe bezbednosti Crne Gore koji je doneo crnogorski pasoš i 400.000 evra za Fljorima Ejupija i njegov kriminalni klan, Ejupi se trenutno nalazi u Holandiji ili Belgiji i trebalo bi da doputuje u Crnu Goru. Planirano je da lično izvrši atentat na Milana Kneževića i to iz hotela koji gleda na Hram Hristovog vaskrsenja, a u vreme mitinga ili narodnog sabora...- navode se reči Ž. V. u dopisu MSP iz Generalnog konzulata u Cirihu.

Takođe, piše i da je, navodno, za prebacivanje oružja sa KiM u Crnu Goru zadužen Mirko Velimirović, koji je bio svedok protiv Kneževića u procesu poznatom kao “državni udar” dok bi mu logističku podršku u Podgorici davao izvesni Kolčaj.

Podsetimo, pojedini mediji u Crnoj Gori i regionu objavili su da je vlast u Podgorici, preko svojih veza u kriminalnim krugovima, angažovala Ejupija da izvrši atentat na Kneževića.

Inače, Ejupi je nekadašnji pripadnik terorističke OVK koji je svojevremeno optužen od strane UNMIK-a da je izvršio napad na autobus "Niš ekspresa" 2001. u mestu Livadice kod Podujeva na KiM. Tada je ubijeno 12, a ranjeno 43 srpskih civila.

Na mestu zločina nađen je njegov DNK, uhapšen je i odveden u američku bazu “Bondstil”. Odatle je, međutim, misteriozno pobegao i tri godine mu se izgubio svaki trag.

Vratio se u Prištinu 2004. sa još trojicom Albanaca. Odeveni u uniforme srpske vojske ubijaju policajca UN, s namerom da za taj zločin bude optužena srpska strana i zvanični Beograd, a ima indicija da je bio direktno uključen i u organizaciju martovskog pogroma Srba. Uhapšen je u Tirani krajem oktobra 2004, a odatle je prebačen na Kosovo i Metohiju. U junu 2008. godine osuđen je na 40 godina zatvora , ali ga je sud pod patronatom Euleksa oslobodio sledeće godine zbog, kako su naveli, nedostatka dokaza.

Ubrzo je otišao u Nemačku i navodno je nekoliko godina bio pod prismotrom tamošnjih službi bezbednosti. Srpske službe ga percipiraju kao iskusnog plaćenog ubicu, a naše vlasti javno su iznele sumnje da je umešan i atentat na Olivera Ivanovića.

PročitajteOVDE  šta je Vučić rekao da je cilj Crnogorcima.

Izvor: novosti. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA