Najnovije

DAČIĆ: "Od 15. juna biće slobodan ulazak svih u Grčku, bez zdravstvenog pasoša"

Umesto najavljivanog zaoštravanja mera, Krizni štab predložio je Vladi Srbije da od petka naši državljani i stranci ne moraju da imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Najavljeno je i da će Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunija otvoriti granice 1. juna. Tada bi u potpunosti trebalo da budu otvorene i granice Srbije sa BiH, Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i Albanijom. Poleteli su i prvi avioni na komercijalnim letovima sa beogradskog aerodroma.

"U celom svetu je pokrenut taj postupak relaksacije mera. Međutim, to neće svuda ići istom brzinom i na isti način. U EU postoji taj načelni stav da je do 15. juna zabranjen ulazak u EU, osim u nekim izuzetnim slučajevima. Tako da će većina zemalja krenuti u relaksaciju putovanja, kada govorimo o prostoru van EU, tek posle 15. juna", rekao je ministar unutrašnjih poslova gostujući u "150 minuta" na TV Prvoj.

Dodao je da će nakon 15. juna put u Bugarsku i Grčku biti moguć za sve i da najverovatnije neće biti potreban PCR test, kao ni zdravstveni pasoš.

"Počinje turistička sezona, normalno je da će sve te zemlje razmišljati i brzo raditi na otvaranju svojih granica za turiste", naveo je Dačić.

"Rumunija neće biti u ovom prvom paketu, zato što oni imaju neke svoje unutrašnje političke probleme, političke krize", dodao je Dačić.

Kada je reč o našim građanima koji treba da idu u druge zemlje, to, kako je naveo Dačić, zavisi od mera u toj zemlji.

Pročitajte OVDE    kakvo je to upozorenje stiglo srpskom konzulatu.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA