Najnovije

SUDAR ZVERI OSTAVLJA SAMO PUSTOŠ! Turski borbeni dronovi uništavaju Pancir S sisteme! (FOTO/VIDEO)

Operativna soba vlade Nacionalnog sporazuma (GNA), saopštila je 20. maja da su njene borbene bespilotne letelice ciljale četiri sistema protivvazdušne odbrane Pancir-S1 Libijske nacionalne armije (LNA).

Pancir S (Foto: mil.ru)

Pukovnik Mohamad Kununu, portparol operativne sobe, rekao je da su tri sistema ciljana u blizini grada Tarhunah, dok je četvrti ciljan u blizini grada Al-Viška.

Libijska televizija Al-Ahrar podelila je video snimke koji prikazuju uništavanje dva sistema Pancir-S1 u blizini Tarhunah. Drugi video koji je podelila turska lokalna televizija, Kleš Report, pokazuje da je treći sistem ciljan na putu u blizini grada.

Turski izvori podelili su treći video snimak koji prikazuje udare bespilotnih letelica u skladište u blizini Al-Viške, gde je navodno smešten četvrti sistem Pancir-S1.

Sistemi su očigledno bili na meti turskih Bajraktar ​​TB2, bespilotnih borbenih vazduhoplova (UCAV). GNA tvrdi da su dronovima upravljale njihove snage. Međutim, to tek treba da se verifikuje.

UAE (Ujedinjeni Arapski Emirati) je prošle godine u Libiji rasporedila nekoliko sopstvenih sistema protivvazdušne odbrane Pancir-S1, koji su bazirani na kamionima MAN, kako bi se suprotstavila pretnjama turskih borbenih bespilotnih letelica. Još uvek nije jasno da li ovim sistemima upravljaju službenici Emirata ili osoblje LNA.

Bajraktar TB2 (Foto: southfront.org)

Pancir S1 (Foto: southfront.org)

Dana 18. maja, snage GNA-e, uz podršku Turske, zauzele su vazduhoplovnu bazu Al-Vatiia od LNA. Unutar baze pronađena su dva sistema Pancir-S1, jedan oštećen, a drugi potpuno uništen.

Ovi nedavni neuspesi zaustavili su napad LNA na glavni grad Tripoli. GNA i njeni podupirači, koji su dobili zamah, verovatno će pojačati svoj pritisak na LNA. Navodno će uskoro biti pokrenuta velika operacija za osvajanje Tarhunaha.

Dogodio se pokušaj krađe karakteristika hiperzvučnih raketa! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA