Najnovije

DONJECK POD UZBUNOM, VOJSKA U PUNOJ BORBENOJ GOTOVOSTI! DNR I LNR neće više da tolerišu napade Kijeva! (VIDEO)

Narodna vojska Donjecke Narodne Republike uvela je punu borbenu gotovost, a svi pripadnici vojske su vraćeni sa odmora i odsustva.

DNR I LNR neće više da tolerišu napade Kijeva (Foto: RIA)

"Jedinice Narodne vojske su uspostavile dežurstva i straže, a štabovi i komandna mesta se u potpunosti obezbeđuju. Organizovane su i dodatne snage patroliranja. Delovi jedinica koji si raspoređeni na područja za obuku vraćene su u svoje garnizone", rekao je portparol Eduard Basurin, prenose RIA Novosti.

Ranije je predsednik Denis Pušilin naredio da se poveća borbena gotovost zbog pogoršanja situacije na kontaktnoj liniji.

Objasnio je da su od 1. maja ukrajinske snage prekršile primirje više od 250 puta. Kao rezultat granatiranja jedan civil je ubijen, a još 11 je ranjeno, od kojih je petoro dece.

Pušilinovo saopštenje dato je na prvu godišnjicu inauguracije predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog koji je održao veliku konferenciju za štampu. On se posebno osvrnuo na obećanje da će za godinu dana realizovati Minske sporazume i napomenuo da je taj proces usporen, uključujući i zbog koronavirusa. Zelenski je takođe saopštio da daje sebi još nekoliko meseci da "pronađe diplomatski izlaz iz ove situacije".

Milo dao 400.000 evra ubici Olivera Ivanovića da likvidira lidera opozicije? Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA